На илустрацији се може видети како црвени аутомобил креће право, на семафора је зелено светло, док са друге стране иде аутобус, којем је такође упаљено зелено светло на семафору и који жели да скрене лево.

Међутим, десно од аутомобила изнад семафора видљив је и саобраћајни знак, који возача аута упозорава да се налази на споредном путу и да се бус налази на главном.

Ова ситуација изазвала је расправу међу твитерашима .

"Бус има предност", написао је један коментатор.

"Аутобус је на путу са првенством пролаза, без обзира зелено је сваком, истовремено гледа се и пут са првенством пролаза", сложио се други.

Један корисник упозорио је да се знакови у овом случају не гледају и да аутомобил има предност.

"Поступа се по семафору. Знаци важе само кад семафор није у функцији", написао је.

"Искључиво црвени ауто има предност! Хијерархија: саобраћајац, светлосни знаци (семафор), саобраћајни знаци, правила саобраћаја", додао је други.

Ко је у праву?

Коментатор који је написао да се саобраћајни знакови не гледају када семафори раде је у праву. Аутомобил има предност јер возило које се креће право са семафора увек има предност над возилом које са семафора скреће лево.

Ваља напоменути и да је питање да ли игде у пракси постоји раскрсница на којој постоји баш овакав распоред саобраћајне сигнализације, те је и то могући разлог што лако збуњује људе.

БОНУС ВИДЕО: