Испред општине Звечан косовска полиција је искористила сузавац против запослених у локалној самоуправи, а које су претходно пропустили припадници КФОР-а чије су снаге од јутрос распоређене испред и око зграде локалне самоуправе у Звечану. 

Војници КФОР-а наоружани су дугим цевима и опремом за разбијање демонстрација. Запослени у локалној самоуправи у Звечану прошли су први кордон војника КФОР-а и нико их није заустављао. Успели су да дођу до зграде општине и покушали су у њу да уђу, међутим косовска полиција их је зауставила на самом улазу. 

Запослени су више пута покушали да уђу у зграду и полиција је искористила сузавац. Окупљени су око зграде општине, у непосредној близини, а полиција је на самом улазу успоставила кордон од специјалних припадника опремљених опремом за разбијање демонстрација.

Полиција је специјалне снаге распоредила на свим већим раскрсницима на северу КиМ. Ситуација је напета. Школе не раде. Ситуација је напета од раног јутра у свим местима на северу КиМ због неуобичајено великог броја припадника полиције и КФОР-а.

У петак је, 26. маја, након покушаја грађана са севера КиМ да спрече полицију да уђе у општинске просторије у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, дошло до сукоба, у којима је полиција употребила сузавац, димне и шок бомбе. Повређено је више Срба, а косовска полиција је ушла у општинске зграде и у њих увела албанске градоначелнике.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".