У СРБИЈИ ће данас бити нестабилно време, с пљусковима и грмљавином, јутарња температура биће од 10 до 15, а највиша дневна од 21 до 25 степени, са слабим умереним ветром, северним, док ће у зони пљускова краткотрајно дувати и јак олујни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Како саопштавају, у Београду ће бити променљиво и нестабилно, после подне са пљусковима и грмљавином, најнижа температура око 14, а највиша око 23 степена.

РХМЗ Србије издао је сутрос упозорење на временске непогоде најављујући могуће јаке пљускове уз напомену да водотокови река прете изливањем на појединим локацијама.

Републички хидрометеоролошки завод је упозорио упозорио је да ће се на Дунаву код Новог Сада и Смедерева, као и на Сави код Шапца водостаји наредних дана кретати изнад граница редовне одбране од поплава.

Водостај ће бити у порасту на горњем току Западне Мораве.

- У Србији се до 1. јуна очекује локална појава јаких пљускова са грмљавином и градом. Пљускови и грмљавина који се на подручју Србије очекују до краја месеца, али и почетком јуна, локално ће бити израженији уз појаву града и са великом дневном количином падавина, од 20 до 50 мм у зони најинтензивнијих пљускова, локално и више, пише у упозорењу метеоролога РХМЗ - саопштио је РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".