О њој сведочи и прича о томе како је насамарио певача Шекија Турковића, забележена крајем осамдесетих година прошлог века у једном од бројева часописа "Сабор". Минијатуру "Вицкасти Босанац" преносимо у целости:

Драган Стојковић Босанац у фолк бранши слови као шаљивџија и вицкаст човек. Са њим се никад не зна шта је збиља, а шта ујдурма. Последња жртва која је насела вицкастом Босанцу је Шеки Турковић.

Ових дана започело је снимање Шекијеве нове плоче, а популарна звезда планирала је да то "одради" за три дана. Испоставило се да су Босанчеви критеријуми строги, па је Шеки морао да учи правилно дисање како би из грла истиснуо неки глас.

Фото: Репринт Сабор

 

Пошто је то био мукотрпни посао, Босанац је препоручио Шекију да "оперише" гласне жице. Објаснио му је да је урадила и Мерима Његомир, којој то ништа није нашкодило - напротив, сада пева и боље. Шеки је насео овој причи и брже боље позвао Мериму да би се распитао за име лекара. Тек када се Мерима запањила и одговорила да о операцији нема говора, Шеки је схватио да је насамарен!

БОНУС ВИДЕО: