O njoj svedoči i priča o tome kako je nasamario pevača Šekija Turkovića, zabeležena krajem osamdesetih godina prošlog veka u jednom od brojeva časopisa "Sabor". Minijaturu "Vickasti Bosanac" prenosimo u celosti:

Dragan Stojković Bosanac u folk branši slovi kao šaljivdžija i vickast čovek. Sa njim se nikad ne zna šta je zbilja, a šta ujdurma. Poslednja žrtva koja je nasela vickastom Bosancu je Šeki Turković.

Ovih dana započelo je snimanje Šekijeve nove ploče, a popularna zvezda planirala je da to "odradi" za tri dana. Ispostavilo se da su Bosančevi kriterijumi strogi, pa je Šeki morao da uči pravilno disanje kako bi iz grla istisnuo neki glas.

Foto: Reprint Sabor

 

Pošto je to bio mukotrpni posao, Bosanac je preporučio Šekiju da "operiše" glasne žice. Objasnio mu je da je uradila i Merima NJegomir, kojoj to ništa nije naškodilo - naprotiv, sada peva i bolje. Šeki je naseo ovoj priči i brže bolje pozvao Merimu da bi se raspitao za ime lekara. Tek kada se Merima zapanjila i odgovorila da o operaciji nema govora, Šeki je shvatio da je nasamaren!

BONUS VIDEO: