Комшиница је Словенским новицима испричала да је у четвртак око 23 сата чула вриску из суседног стана и да је неко викао "Пусти ме на миру".

Тело је пронађено два дана касније.

Словеначке вести пишу да је Лазар два дана спавао поред њеног тела.

Дарко Нерат, начелник Одељења за општи криминал ПУ Марибор, објаснио је да је у суботу око 14 часова у стану у Марибору пронађена мртва 27-годишња држављанка Србије.

Фото: Друштвене мреже

 

Њен партнер је одмах ухапшен.

Како су даље утврдили полицијски службеници, осумњичени и жртва су се касно увече 25. маја озбиљно посвађали и потукли, а партнер ју је наводно неколико пута ударио у главу, а затим задавио.

Он је потом позвао мајку и рекао да је његова партнерка добро, иако су се посвађали и потукли. Следећег јутра поново је позвао мајку и уверио је да је са његовом партнерком све у реду и да ће о инциденту обавестити њену родбину.

Осумњичени је за то време отишао у Ургентни центар у мариборској болници због повреде руке и ноге, где је навео да је повређен у тучи са партнером и да се ударио у ивицу кревета. У болници је добио медицинску помоћ и вратио се кући.

Фото: Друштвене мреже

 

Мајка је 27. маја позвала жртву, али њена ћерка није одговорила. Осумњичени ју је позвао и рекао да спава јер је повређена јер су је тукли.

Обдукција коју је наложио дежурни мртвозорник открила је знаке дављења и тешке повреде главе. Према речима патолога, смрт је наступила у ноћи са 25. на 26. мај. Осумњичени је приведен истражном судији, који му је одредио притвор.

Прописана казна за такво убиство креће се од пет до 15 година.

Фото: Друштвене мреже

 

Како је навела полиција, убица је више пута процесуиран због насиља, 2021. године због основане сумње за насиље у породици и лакших телесних повреда које је нанео мајци. Њему је 2022. године суђено за ремећење јавног реда и мира јер је напао страног туристу у центру града. Више пута му је суђено због поседовања дроге.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".