Komšinica je Slovenskim novicima ispričala da je u četvrtak oko 23 sata čula vrisku iz susednog stana i da je neko vikao "Pusti me na miru".

Telo je pronađeno dva dana kasnije.

Slovenačke vesti pišu da je Lazar dva dana spavao pored njenog tela.

Darko Nerat, načelnik Odeljenja za opšti kriminal PU Maribor, objasnio je da je u subotu oko 14 časova u stanu u Mariboru pronađena mrtva 27-godišnja državljanka Srbije.

Foto: Društvene mreže

 

NJen partner je odmah uhapšen.

Kako su dalje utvrdili policijski službenici, osumnjičeni i žrtva su se kasno uveče 25. maja ozbiljno posvađali i potukli, a partner ju je navodno nekoliko puta udario u glavu, a zatim zadavio.

On je potom pozvao majku i rekao da je njegova partnerka dobro, iako su se posvađali i potukli. Sledećeg jutra ponovo je pozvao majku i uverio je da je sa njegovom partnerkom sve u redu i da će o incidentu obavestiti njenu rodbinu.

Osumnjičeni je za to vreme otišao u Urgentni centar u mariborskoj bolnici zbog povrede ruke i noge, gde je naveo da je povređen u tuči sa partnerom i da se udario u ivicu kreveta. U bolnici je dobio medicinsku pomoć i vratio se kući.

Foto: Društvene mreže

 

Majka je 27. maja pozvala žrtvu, ali njena ćerka nije odgovorila. Osumnjičeni ju je pozvao i rekao da spava jer je povređena jer su je tukli.

Obdukcija koju je naložio dežurni mrtvozornik otkrila je znake davljenja i teške povrede glave. Prema rečima patologa, smrt je nastupila u noći sa 25. na 26. maj. Osumnjičeni je priveden istražnom sudiji, koji mu je odredio pritvor.

Propisana kazna za takvo ubistvo kreće se od pet do 15 godina.

Foto: Društvene mreže

 

Kako je navela policija, ubica je više puta procesuiran zbog nasilja, 2021. godine zbog osnovane sumnje za nasilje u porodici i lakših telesnih povreda koje je naneo majci. NJemu je 2022. godine suđeno za remećenje javnog reda i mira jer je napao stranog turistu u centru grada. Više puta mu je suđeno zbog posedovanja droge.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".