Некадашња НБА звезда Гилберт Аренас описао је Николу Јокића као досадног, а иако бивши ас има много истомиљеника, у Николину заштиту је стао његов тренер Мајкл Мелоун и објаснио свима зашто је Србин тако посебан.

Мелоун је детаљно анализирао ко је и шта је Никола Јокић, а српски центар је седео у сали са новинарима и чекао је да се обрати. Звезда Денвера је мењала израз лица, а колико га тренер добро познаје показује и реакција нашег репрезентативца који је на крају аплаудирао шефу струке.

- Никола не покушава да буде нешто што није, да направи наратив другим осим тога да игра за Нагетсе и покушава да помогне тиму да победи. И то ради професионално, са класом, никада не ставља себе у први план, то је баш ретко данас.

Гилберт Аренас је поручио да је Никола Јокић "досадан као Тим Данкан", а Мелоун је ово поређење искористио да покаже колико је то феноменално.

- Никада нисам тренирао Тима Данкана, али пошто сам чуо доста прича о њему, и водио сам тимове против њега, он је такође био несебични суперстар. То је и Никола Јокић. Не ради се о њему, не жели да му причају како је сјајан, готово да га је срамота пажње, жели да буде само један од играча из свлачионице, да тренира и победи. Зато смо срећни што смо овде јер ће ово бити највећи изазов за све нас.

Фото: Профимедиа

 

Реакција Николе Јокића је све рекла, а и Србин је прокоментарисао поређење са бившим играчем Спурса: 

- Да, донекле обликујем своју игру према Данкановој игри. Он је један од најбољих који је икада играо ову игру. Радио је то са лакоћом. Сећам се, играо је против мене, али је и даље постигао најлакших 20 поена. Био је тако стрпљив и мислим да је сјајан играч на кога можеш да се угледаш - поручио је Јокић.

БОНУС ВИДЕО:

ОНИ СУ НАШ ПОНОС! После Ђоковића, Јокићу уручено значајно признање

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".