Nekadašnja NBA zvezda Gilbert Arenas opisao je Nikolu Jokića kao dosadnog, a iako bivši as ima mnogo istomiljenika, u Nikolinu zaštitu je stao njegov trener Majkl Meloun i objasnio svima zašto je Srbin tako poseban.

Meloun je detaljno analizirao ko je i šta je Nikola Jokić, a srpski centar je sedeo u sali sa novinarima i čekao je da se obrati. Zvezda Denvera je menjala izraz lica, a koliko ga trener dobro poznaje pokazuje i reakcija našeg reprezentativca koji je na kraju aplaudirao šefu struke.

- Nikola ne pokušava da bude nešto što nije, da napravi narativ drugim osim toga da igra za Nagetse i pokušava da pomogne timu da pobedi. I to radi profesionalno, sa klasom, nikada ne stavlja sebe u prvi plan, to je baš retko danas.

Gilbert Arenas je poručio da je Nikola Jokić "dosadan kao Tim Dankan", a Meloun je ovo poređenje iskoristio da pokaže koliko je to fenomenalno.

- Nikada nisam trenirao Tima Dankana, ali pošto sam čuo dosta priča o njemu, i vodio sam timove protiv njega, on je takođe bio nesebični superstar. To je i Nikola Jokić. Ne radi se o njemu, ne želi da mu pričaju kako je sjajan, gotovo da ga je sramota pažnje, želi da bude samo jedan od igrača iz svlačionice, da trenira i pobedi. Zato smo srećni što smo ovde jer će ovo biti najveći izazov za sve nas.

Foto: Profimedia

 

Reakcija Nikole Jokića je sve rekla, a i Srbin je prokomentarisao poređenje sa bivšim igračem Spursa: 

- Da, donekle oblikujem svoju igru prema Dankanovoj igri. On je jedan od najboljih koji je ikada igrao ovu igru. Radio je to sa lakoćom. Sećam se, igrao je protiv mene, ali je i dalje postigao najlakših 20 poena. Bio je tako strpljiv i mislim da je sjajan igrač na koga možeš da se ugledaš - poručio je Jokić.

BONUS VIDEO:

ONI SU NAŠ PONOS! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".