Глеб Фелс важи за једног од највећих промотера Србије на друштвеним мрежама. У време короне, овај млади Рус напустио је живот у Енглеској и преселио се усред планине Бељанице, како би се са својим родитељима бавио животињама и посветио животу у природи.

Глеб говори четири стана језика, а уз помоћ својих пратилаца на ТикТоку научио је и српски. Данас има десетак оваца, препелице, гуске, патке, мачке и коње, а брине и о башти.

- Живим на планини. Немам комшије. Потпуно сам изолован. Јако је лепо, мирно и здраво. Дошао сам у Србију због короне, када ми је престао посао у Енглеској. Дошао сам код мојих родитеља на планину, да будемо у природи. И родитељи су ми ту - каже Гелб.

Живео је у Лондону, прича четири страна језика, а српски је научио преко својих пратилаца на "ТикТок-у".

- Почео сам ТикТок када сам дошао. Био сам фасциниран природом овде. Моји пратиоци су коментарисали и ја сам преводио. Касније сам почео и да причам на српском, а они ме и дан данас исправљају када нешто погрешим - каже Глеб.

Глеб данас живи на Бељаници, а како каже, посебно му се допада поглед са планине. Поред тога што је научио српски, Глеб се труди да прихвати и наше обичаје. Тако је научио да игра ужичко коло, али је и пливао за часни крст.

- Поглед ми се допао са Бељанице, види се и Ртањ, јако га волим. Има прелепих животиња, срне, орао, птице, има и дивљих свиња понекад. Чуо сам за медведа, али га нисам видео. Има пуно снега зими, овде није толико хладно као у Русији. Било је хладно када сам се такмичио за часни крст. Нисам пуно пута ушао у хладну воду у Русији, док сам живео тамо - каже Глеб.

Цео дан му је испуњен, па га не заобилази ни тежак физички рад.

- Будим се око пола 6 и одмах идем да храним животиње. Овцама да дам кукуруз, или зими сено. Патке, кокошке, гуске... Онда доручкујем, а затим идемо на посао. Можда радим у башти или правим ограду или снимам за тикток или едитујем. Око 12 сви ручамо заједно, храна је из баште или из нашег домаћинства. Одмарамо три сата, онда око 16х пијемо чај и колач, гледамо филм, читамо књиге, и на спавање идемо око 21 или 22х - каже Глеб.

Када разговара са људима, сви веома позитивно реагују.

- Мислим да су људи превише навикли на град, да имају струју, воду, продавницу... Много је лакше када имаш са неким то да радиш, али је најбитније да постоји жеља да то радиш. Није лако бринути о животињама, увек може нешто лоше да се деси... Не можеш на одмор или да идеш у град или на празнике. Мораш стално да чуваш све те животиње - каже Глеб.

Овај млади Рус код нас је положио и вожњу, али признаје да није много спретан возач.

Фото: Инстаграм принтсцреен/ глебфеелс

 

- Мислио сам да ће ми бити много лакше да научим српски, али није било тако лако. Има више падежа, има доста речи који су обрнути - каже Глеб.

Сурово искрено поручује онима који би желели да живе као и он да ни мало није лако.

- Имаћете прљаве руке, радићете много, животиње могу да вам умру или да их нешто поједе, усред ноћи морате да изађете, јер вам се овца заглавила у некој огради, или побегли су вам коњи, па морате да их јурите у шуми - искрено је рекао Глеб.

Фото: Инстаграм принтсцреен/ глебфеелс

 

У једном од својих клипова Гелб је рекао да није никада очекивао да ће бити пастир, али је му је то сада омиљени посао.

- Могу да вам кажем да је то мој омиљни посао који сам икада радио. Јако је умирујући и здрав - испричао је Глеб.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".