И док баке или деверуше могу да се извуку са смелом нијансом хаљине, ако нисте породица, а посебно ако постоји нека историја између вас и младожења, можда би било најбоље да прескочите црвену одећу.

Фото: Профимедиа

 

 

Сви знамо да не би требало да носите бело на венчању, осим ако нисте млада, наравно, али то није једина боја која је забрањена. Подкаст Унфилтеред Бриде расправљао је о бонтону хаљине током недавне епизоде, откривајући зашто је црвену најбоље избегавати ако сте гост на венчању. Као и многе традиције око брака, то је неписано правило, али га вреди следити ако не желите никога увредити. "Црвено значи да сте спавали са младожењом", рекао је ко-водитељ Георгије у ТикТок видео снимку емисије, "То је бајка, али не мислим да бих искључио црвену као боју. Мислим да је зависи од хаљине".

И док баке или деверуше могу да се извуку са смелом нијансом хаљине, ако нисте породица, а посебно ако постоји нека историја између вас и младожења, можда би било најбоље да прескочите црвену одећу.

Фото: Профимедиа

 

 

Друга водитељка, Бети, такође је прокоментарисала: "Мислим да је црвена прилично секси боја и привлачи пажњу других људи". Гримизна или тамноцрвена су прелепи додатак свадбеној комбинацији, али црвена може, по речима Филипа Сајкса, директора Британске школе за бонтон, "поставити преседан у покушају да се надмаши младу".

Модни стручњаци Карен Миллен додали су: "Визуелно, црвена је смела и блистава боја која ће одмах привући пажњу на вас, било лично или на фотографијама; ако су ваши гости окружени неутралним бојама, а млада је у белом, можда ћете се осећати неумесно са тоном венчања".

Свако венчање ће имати другачији "кодекс облачења", иако је црвена боја без обзира на то. Индијске невесте обично носе шафран црвену лехенгу, док у Кини невесте носе дугу фенг гуа хаљину од два дела, преноси Вечерњи.хр. Долазак на ове догађаје у црвеном био би сличан ношењу белог на западном венчању, зато будите опрезни. Након откриц́а, корисници ТикТок-а су били шокирани када су сазнали да су можда направили несвесну грешку.

Фото: Профимедиа

 

 

"Носила сам црвену хаљину на венчању своје најбоље пријатељице", прокоментарисала је једна девојка, док је друга додала: "Претпостављам да никада нисам добила допис о овом правилу“.

У коментарима испод видеа, који је прегледан 1,1 милион пута, један број људи је признао да игнорише обичаје као гости, док су други тврдили да су тражили од својих невеста да носе црвено када се венчају.

Једна особа се нашалила: "Моје деверуше су у бордо, а четири од њих пет су младожењине нећаке, па можемо претпоставити да нису спавале са њим. То није веома важно правило, па покушајте да се не заглавите превише у томе шта је "тачно" или "погрешно". Запамтите да је дан у знаку младенаца и покушајте да то поштујете у одабиру одеће. Или, ако сте у недоумици, само питајте шта можете, а шта не.

БОНУС ВИДЕО: