Двојица дечака су се утопила у уторак у Савском језеру на Ади Циганлији, а командир Марко Младеновић из Ронилачке јединице Жандармерије рекао је данас да су скакали са понтона.

Дечаци који су се утопили у Савском језеру су били ученици Саобраћајне школе у Земуну и Техничке школе "Лола" у Железнику, а претпоставља се да су на Ади Циганлији обележавали крај школске године.

"Они су били на месту где кајакаши имају своје тренинге. Ту су скакали са неког понтона", навео је Младеновић за РТС, додајући да је дежурна екипа на терен изашла чим је добила позив и да су тела брзо извучена. 

Подсетио је да сезона купања није почела, чак и на оним местима која су током лета предвиђена за купање.

Фото: И. Маринковић

 

 

Истакао је да није познато да ли су младићи били под утицајем алкохола.

Младеновић је навео да МУП користи сваку прилику да преко медија и друштвених мрежа апелује на све грађане да се обрати пажња на децу поред воде и да не користе неуређена купалишта.

"Апелујемо на власнике сплавова, пловних објеката на рекама да се води рачуна о безбедности, да се користе заштитни прслуци и да се не улази у воду у алкохолисаном стању", напоменуо је Младеновић.

Истакао је да никако не треба ускакати у воду и помагати особи која се дави.

"Порука је да се никако не улази у воду, јер у тим ситуацијама када се неко бори за живот, он је склон да повуче другог са собом под воду. Наша препорука је да се или позове упомоћ или да се пружи неки чврсти предмет или уже на шта лице може или да се довуче до обале, али никако не улазити у воду за лицем које се дави", објаснио је Младеновић.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".