Републички хидрометеоролошки завод издао је ново упозорење које је на снази до 12. јуна, а односи се на локално обилне пљускове са грмљавином и градом. 

"Пљускови с грмљавином који се очекују данас на подручју Србије, локално ће бити обилнији (од 15 до 30 мм за кратко време, понегде и више) уз краткотрајну појаву суградице и града", наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Како је објављено на поменутом сајту, сутра се на северозападу Србије очекује стабилизација времена, а киша и локално интензивни пљускови очекују се углавном на истоку, југу и у централним крајевима земље. Од 15. јуна се поново очекује дестабилизација времена.

У већем делу Србије на снази је наранџасти метео аларм. "Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту РХМЗ-а.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".