Како пише Аваз, упуцан је наставник О. Н. који се тренутно налази на операцији. Према првим информацијама, несрећни мушкарац је задобио прострелне ране у пределу врата и лекари му се боре за живот. 

Како пишу босанскохерцеговачки медији, нападач је бивши ученик Г. М. (2008.) који је премештен због лошег владања. 

Он је, наводно, јутрос дошао у школу с пиштољем и тражио једног запосленог у школи у кога је испалио више метака. 

 

 

Из МУП-а Тузланског кантона су рекли за "Независне" да им је пријављено пре девет часова да се у основној школи у Лукавцу догодила пуцњава. 

На друштвеним мрежама појавио се снимак хапшења малолетника осумњиченог за овај напад. Како се види на снимку, он је пружа отпор, али делује као да је ушао у вербални сукоб са полицајцима који га приводе.

 

 

Градоначелник Лукавца Един Делић огласио се поводом пуцњаве. Он је објавио да се у школи десила пуцњава, али да нема повређене деце. 

- Има повређених. Међу њима нема деце, и молим родитеље да обуздамо панику - навео је он. Додао је да је починилац малолетно дете и да је одмах ухапшен.

 

 

Подсетимо, упуцани наставник је син Исмета Османовића, један је од оснивача Странке демократске акције (СДА) и некадашњег посланика у Парламенту Федерације Босне и Херцеговине, и братанац потпредседника ове странке Фадила Османовића.

БОНУС ВИДЕО:

ТУГУЈЕ ЦЕЛА СРБИЈА: Сузе, свеће и цвеће за убијене ђаке и чувара ОШ „Владислав Рибникар“

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".