Када је у питању хуманост, Роквић је свакако велики хуманиста, па је тако учествовао на донаторској вечери хуманитарне организације "Срби за Србе". Том приликом је истакао колико су хуманост и вера кључне у васпитњу деце: 

– Сва деца су хумана, нажалост, људи се после кваре и ту је кључно васпитање и обавеза нас старијих да усмеримо децу и одрасле да буду хумани. Добра дела су једина права вредност коју човек може да поседује и која не може никако да буде одузета – истакао је Никола на почетку, те додао:

Фото: Принтскрин/Инстаграм/nikolarokvic

 

– Кварио сам се и ја, сви се ми кваримо, али се трудим да исправљам грешке и будем бољи. Породица је кључна, усадила ми је праве вредности, и наравно моја вера и традиција. Права породица је усмерена ка деци и учењу наследника да буду првенствено људи, да се кроз разговор утиче на њих, али више кроз понашање и сама дела. Поштовање узајамно и добар однос оца и мајке и поштовање вере.

Никола сматра да децу треба да штитмо до одређеног периода: 

– Морамо да их штитимо до одређеног периода, не смеју да гледају све те ствари на телевизији, не смемо да преносимо на њих те потешкоће јер су мали и не схватају то на прави начин, та њихова креација у мислима може да доведе до последица. Та дечја мала леђа нису за ове трагедије. Трудили смо се да не причамо пред њима о томе и да их заштитимо колико можемо, али када су отишли у вртић су чули, ипак смо успели да им објаснимо све из другог угла – искрен је Роквић.

Фото: ATA имагес

 

На донаторској вечери поменуте организације, присуствовали су и глумци Тихомир Станић и Петар Божовић, као и спортисти, кошаркаш Марко Кешељ и рукометаш Предраг Перуничић, и многи други.

На аукцији су лицитирани дрес кошаркаша Николе Миротића, кошаркашке лопте КК Црвена звезда и КК Партизан, са потписима свих играча, као и препис странице Мирослављевог јеванђеља која је дар калиграфа Душана Мишића, те је прикупљено 4.800 евра.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: