Драгана Косјерина рођена је у Сарајеву 22. август 1987. године, српска је новинарка и ТВ водитељка. Тренутно ради на Радио-телевизији Србије.

 

 

Из Сарајева се са пет година преселила у Београд. Прво се бавила манекенством, своју каријеру је започела у 17. години.

Након низа успеха, 2004. је освојила титулу Мисс Теен и била је један од топ модела агенције Моделс.

 

 

Желела је да буде стоматолог и иако је завршила Зуботехничку школу као одличан ђак, одлучује да упише психологију на Филозофском факултету, међутим, у томе не успева, па се уписује на Факултет за културу и медије, на којем успешно дипломира, а потом завршава мастер академске студије при УНЕСЦО катедри за културну политику и менаџмент при Универзитету уметности у Београду.

 

 

На РТС-у тренутно води квиз "Ја волим Србију". Водила је Јутарњи програм и емсију "Луда ноћ". Била међу водитељима Беовизије, српског избора за представника на Песми Евровизије. На Песми Евровизије је била презентер гласова Србије. Током летних месеци 2020. године била је домаћин емисије Београдска хроника, као замену док су њене колегинице биле на летњем одмору.

Године 2022. постаје водитељка Песме за Евровизију и од тад има ту улогу.

 

 

Косјерина је манекенски грађена и њена висина износи 176 цм, а уз то увек носи и високе потпетице, па неретко изгледа више од људи око себе.

БОНУС ВИДЕО: