Овим речима, Марија Радосављевић (38), мајка деце коју су у суботу по подне претукли косовски специјалци док су возила квад у селу Житковац код Звечана, говори за "Новости" о драми кроз коју је прошла њена породица.

- Кристијан ме је позвао, рекавши ми усплахирено: "Мама. они су нас зауставили и неће да нас пусте". И одмах је прекинуо везу. Схватила сам да су их зауставили тзв. косовски специјалци који се налазе на путу и позвала сина да питам где му је лична карта. Пошто ми није одговарао на више позива, кренула сам ка месту где возе квад и нисам могла да верујем у оно што сам видела.

На ливади недалеко од блиндираног возила рашчупана у трави је седела, плакала и вриштала ћерка. Кристијан није желео да се одвоји од сестре, већ се, како су ми испричали, грчевито држао за њу, али су га насилно одвукли. Тако је било и са Даром, коју су буквално повукли и бацили на земљу јер није хтела да се одвоји од брата.

Фото: Косово онлине, Приватна архива

 

Како нам објашњава, она је најпре притрчала ћерки покушавши да је смири, док је син у чучећем положају био поред њиховог возила држећи се рукама за главу и запомагао: "Мама, води ме одавде."

- Нисам знала на коју страну да се окренем, док је Дара већ колабирала. Пошто се ћерка од трауме онесвестила, кренула сам да је хладим и затражила од полицајца воду да је полијем. Један од њих који је говорио српски. Рекао ми је да познаје моју децу јер свакога дана ту возе квад.

Међутим, када сам га питала зашто су сина тукли, а њу вукли, рекао ми је да је она бранила брата - објашњава Радосављевићева и каже да је на питање зашто су то радили, добила одговор да су носили кациге и да нису знали да су то деца.

Фото: Приватна архива

 

БОНУС ВИДЕО:

НА ЊИВАМА УМЕСТО ПЛОДОВА - ПУМПЕ: Само на усевима у Трстенику штета већа од 100 милиона

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".