Па, не бисмо рекли да је мудрост у питању, али спречавање грешака које штете кожи свакако - да.

Фото: Профимедиа

 

Да ли сте знали да навика јутарњег умивања, ако је радите погрешно, може за вашу кожу имати више штете него користи? Може се јавити сувоћа, иритација и прерано старење коже.

Два пута дневно је потребно прати лице – ујутро и навече. Јутром скидате масноћу и прљавштину, коју је ваше тело избацило чистећи лице током ноћи, а навече уклањате прљавштину која се накупила током дана да би се ноћно чишћење неометано одвијало.

Хигијена

Пре чишћења лица и умивања обавезно оперите руке. Невероватно је колико људи овај корак заборавља. Не желите да перете лице прљавим рукама, зар не? Такође, врло је важно какав пешкир користите. Обезбедите неколико пешкирића, који су намењени само за брисање вашег лица након умивања. По могућности сваки дан користите нови чисти першкирић за лице, јер са умивањем обично не очисите сву прљавштину, део покупите и пешкирићем. Не желите да следећи дан то вратите на лице?

Средство за чишћење лица морате обавезно уклонити, пазите да се остаци не задрже на кожи, јер може доћи до исушивања.

Прави кораци

Важно је да одаберете одговарајуће средство за чишћење, pH балансирано, које је савршено за ваш тип коже. Обично они са маснијом кожом користе средства у виду пене или гела, а они са сувом у кремастијем облику ( са додатним негујућим састојцима).

Фото: Профимедиа

 

Није препоручљиво да лице умивате ни хладном и врућом водом. Млака је најидеалнија, јер ће захваљујући њој ваша кожа остати хидрирана и неоштећена. Имајте на уму и да средство за чишћење није и ваш пилинг. Вама треба нежан чистач. Превише трљања и пилинга може довести до исушивања и уништити вашу кожу. Пилинг радите само повремено и то пожељно са неким природним маскама.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".