Мерима Исаковић била је једна од најлепших и најперспективнијих глумица бивше Југославије. Међутим, на врхунцу славе стравична несрећа променила јој је живот.

Наиме, Мерими се несрећа догодила у Београду, дан после завршетка снимања филма "Нека друга жена".

– Од свог првог филма имала сам довољно новца да купим мали сплав на Сави и фијат 126п, познат као пеглица. Били смо иза Палате Федерације, ишла сам оним делом улице где све три траке иду у једном смеру. Мој брат возио је 50 на сат и били смо у зеленом таласу. Прошли смо семафор и одједном зачули шкрипу кочница аутомобила који је ишао из правца хотела Југославија. Кренуо је за нама и почео својим аутомобилом да гура моју пеглицу на пешачко острво. Видела сам по лицу да је човек пијан, био је потпуно подбуо, а ја сам седела на сувозачком месту тако да сам практично била раме уз раме с њим. Мој брат почео је да се љути, а ја сам говорила: Пусти, стани... То је све трајало неколико секунди, а онда се браник тих кола закачио ушавши у наш блатобран. Нагло је закочио да се окрене и да нас удари, али пеглица се од тог трзаја откачила и почела да клизи, а онда и да се преврће. Кровом је ударила у бандеру и практично се попела уз њу, а онда пала доле. С нама је био и мој друг Недим у војничкој униформи, ишли смо у Дом Армије да тамо нешто рецитујем, пошто је он са капетаном договорио одсуство од три дана ако ме доведе.

 

- Он је приликом тог пада излетео кроз оно мало задње стакло на пеглици. Брат се окренуо и покушао ногом да избије моја врата како бих и ја некако изашла, међутим, све се одиграло сувише брзо и мени се бандера практично утиснула у седиште, а у његовој конструкцији била је једна шипка која је избацила мој пршљен напоље. Кичма се раздвојила, отишла паралелно и истиснула мождину. О тренутку буђења већ сам причала. Кад сам отворила очи, схватила сам да, хвала богу, имам ноге и помислила да ће све бити у реду. И уз све то што сам прошла, од немогућности контроле физиолошких функција до седења и правилног дисања, јер је све то била последица повреде, заиста никад нисам била депресивна – својевремено је славна глумица испричала за "Сторy".

Мерима је открила и да је приликом операције дошло до лекарске грешке, што је сматрала разлогом њеног инвалидитета. Лечила се касније и у Русији, Украјини и Кини.

Приликом рехабилитације у Кини, упознала је супруга Владимира, са којим је добила сина Мида. Пар се, касније, развео.

До 1996. године живела је у Београду, а затим се преселила на Нови Зеланд, а након тога у Аустралију, где ради као професор клиничке психологије.

БОНУС ВИДЕО: