Овај пут, Домовински покрет Каштела путем свог Фејсбук профила упитао је градоначелника Ивановића зашто је дозволио наступ Јелене Карлеуше, Аце Лукаса и Хариса Џиновића на хрватском острву Барбаринац у Каштеланском заливу, у склопу фестивала "Исланд оф Лове".

Један од разлога је тај јер се острво налази на листи превентивно заштићених добара.

- Градоначелниче Ивановићу, зашто сте дозволили наступ Карлеуше и Аце Лукаса на Барбаринцу? Острвце Барбаринац је археолошко налазиште са морском и копненом археолошком зоном у Каштеланском заливу. Омиљено је излетиште Каштелана, Врањичана, Солињана и Сплита. И овог лета постаје место забаве, а "Исланд оф лове" на острву Барбаринац годинама је техно журка оаза која се посећивала и памтила по доброј забави. Ове године "Исланд оф Лове" угошћује Јелену Карлеушу, Ацу Лукаса и Хариса Џиновића. Каштелански завичајни покрет сматра да овај музички израз не припада нашем поднебљу и да морамо сачувати медитеранску и европску културу којој припадамо – написали су на својој Фејсбук страници из Завичајног покрета и додали да су дужни да чувају културна добра.

Фото: АТА имагес

 

 

- Поред домаћих, фестивал посећују и бројни домаћи и страни туристи. Музика обликује нашу стварност и друштвену филозофију, а поменути извођачи припадају другом идентитету. Прљаво казалиште отвара фестивал и након њих током јула Каштелани, Врањанци, Солињани, Сплићани и бројни гости слушаће Карлеушу, Лукаса и Џиновића, да ли су у том тренутку били у Барбаринцу или не. Музика се шири заливом. Ми смо дужни штитити културно добро, а град Каштела, који је издао концесију на заштићено културно добро, треба да води рачуна о томе која ће се догађања организивоати на острву - навели су на њиховој Фејсбук страници.

Јеленa Карлеушa је на те речи имала директан одговор.

Фото: АТА имагес

 

 

- Домовински покрет очигледно нема појма ни када је реч о музици ни када је реч о томе шта припада нашем поднебљу. Ако им је техно музика о-кеј, где се млади дрогирају до јутра, не видим проблем који имају са поп музиком коју ја изводим. Ја се боље уклапам у европске стандарде које помињу, тако да се ману лупетања о нечему о чему немају појма - почела је Јелена.

- Ако им је проблем што долазим из Србије, нека замисле да долазим са Марса и све ће бити океј! Мене хрватска публика обожава, а ових лажних стручњака и моралиста увек је било и биће. Нека дођу на мој концерт да виде праву светску звезду - поручила је Јелена у изјави за Телеграф.рс.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО: