- Све ми је у магли. Догађаја се скоро и не сећам. Нисам могао да поднесем то што планира да оде и да ме остави - наводно је рекао Фрањо Ј. на саслушању.

Језив злочин је откривен 19. јуна кад су Ангелини родитељи у стану у Запрешићу нашли њено тело и тешко повређеног Фрању. Помахнитали младић је наводно ножем више пута избо супругу, која је иначе изгубила вид са 12 година у саобраћајној несрећи, а након тога је покушао суицид.

Локални медији наводе да је разбио флашу и затим стаклом пререзао вене. Младић се налазио у болници све донедавно кад се довољно опоравио како би полицајци могли да га испитају.

Током испитивања у Жупанијском државном тужилаштву у Великој Горици кратко је изнео одбрану након чега му је одређен једномесечни истражни затвор због опасности од понављања дела. С обзиром на то да је након убиства покушао суицид одмах је пребачен у специјалну болницу за притворенике. За очекивати је да ће тужилаштво затражити психијатријско вештачење како би се утврдило да ли је у тренутку кад је починио дело био урачунљив.

Терете га се да је супругу, која је посебно рањива јер је слепа, убио из ниских побуда.

- Постоји основана сумња да је осумњичени у ноћи 18. и 19. јуна у Запрешићу усмртио супругу услед нарушених брачних односа након чега је покушао да себи одузме живот - саопштило је Жупанијско државно тужилаштво у Великој Горици.

Фото: Јутјуб принтскрин/PLUSvideo

 

Ангела је иначе 2006. године тешко повређена у саобраћајној несрећи у Иванкову кад је на њу налетео аутомобил који је јурио 100 km/h док је прелазила улицу.

Завршила је у коми и напослетку изгубила вид. Годинама се опорављала од несреће навикавајући се на тоталну слепоћу. У удружењу инвалида упознала је годину дана млађег Фрању који је иначе слабовид.

Венчали су се 2016. године и живели у Запрешићу.

Ангелини родитељи за трагедију су сазнали тако што им је зет 19. јуна око 1 сат послао поруку "Дођите по Ангелу".

Одмах су сели у ауто и кренули у Запрешић.

БОНУС ВИДЕО:

СРПКИЊА ПОРУЧИЛА КУРТИЈЕВОЈ ПОЛИЦИЈИ: "Нећеш да ме тераш из моје куће, ево хапсите ме"

(24сата.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".