Убрзо је ухапшен и одведен у полицију где ће се спровести истраживање. Од страха да их не убије, људи су се забарикадирали с намештајем и бежали кроз прозоре када је мушкарац започео са својим крвавим походом.

Комшије су за Јутарњи лист казале како је нападач од раније имао психичких проблема, те да је оптуживао суседе да га трују. Живи сам у трошној кући, нема жену ни децу, а мештани тврде да није сиромашан, већ "има новца, јер је продао неку земљу".

- Видео сам дим, ватру, кажу људи ‘Бежи, иде овај с пушком и пуца, људима пали куће‘. Узео сам децу, жену сам покупио и дошао на сигурно место. Сада сам се вратио да видим шта се догодило. Бићу миран када буде ухапшен. Радио сам с њим цео живот, познајемо се и одрасли смо заједно. Он је старији од мене доста. Био је мало чудан, психички нестабилан, али да нешто овакво направи не могу да верујем. И колега ми је упуцан, шта је с њим, не знам. Рафалног пуцања није било, појединачно је било - казао је Сеад, један од нападачевих комшија за Јутарњи лист и додао да самог нападача није видео.

Повредио се ватрогасац, лакше повреде има и дете у бегу

У пуцњави у ромском насељу Цапрашке Пољане смртно је страдала 45-годишњакиња док су четири особе рањене, саопштила је сисачко-мославачка полиција у неђељу рано ујутро. Медицинска помоћ им се пружа у сисачкој Општој болници где је утврђено да су тешко повређене.

Приликом интервенције у овом догађају лакше телесне повреде је задобио ватрогасац. Лекарска помоћ је пружена и двема особама, међу којима је једно дете, које су током бежања лакше повређене.

У несвакидашњем догађају су у потпуности изгореле две породичне куће и један аутомобил, док су једна кућа и један аутомобил деломично изгорели, саопштила је полиција.

(Јутарњи лист, 24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".