Није новост да цене на Јадрану скачу како би се што више зарадило, нити да је то у летњим месецима додатно изражено. Проблем настаје када се цене на рачуну повећају, а на ценовнику остану исте. Управо се у таквој ситуацији нашла једна жена када је села за сто кафе бара Демос, у Затону код Задра.

Цене из ценовника код шанка веће су од оних које се добију када се скенира QР код који се налази на сваком столу, а које ће већина гостију видети прве. Кафа на ценовнику QР кода кошта 1,10 евра, а на ценовнику код шанка 1,60 евра. Чај с лимуном је 80 центи скупљи - 1,40 у односу на 2,20 евра. Цедевита 2,10 евра и 2,80 евра. Цена Ожујског пива је на QР коду 2,40 евра, а код шанка 3 евра. Литра грашевине је четири евра скупља - 12 у односу на 16 евра. Цена је сваки пут била већа на ценовнику постављеном код шанка него оном на столу.

- Јесмо ли као народ постали толико лењи да ни усред туристичке сезоне не можемо да усагласимо цене у истом кафе бару од свега неколико седећих столова или смо само довољно шкрти да не желимо платити принт израде нових ценовника? - пита се ова жена.

Фото: Јутјуб принтскрин/James Explains

 

 

Менаџер Демоса огласио се због нејасноће око тога како је уопште могуће да истовремено у истом кафе бару постоје два ценовника. Признао је како проблем заиста постоји и да је исправан ценовник покрај шанка, онај који је скупљи. Цене на столовима су прошлогодишње.

- Ми смо их већ пре променили, али је настао технички проблем због ког систем није желео да само промени цене, него је требало ручно да се направи сваки нови QР код. Гости су нам споменули ту разлику у ценама па смо тад схватили да систем није успео да пребаци нове цене, али нови QР кодови су сада направљени и лепе се на ценовнике на столовима - рекао је менаџер локала.

Додатно је желео да нагласи да је до разлике у ценама дошло случајно.

(Јутарњи.хр)

БОНУС ВИДЕО: