Четворици осумњичених за учешће у убиству 31-годишњег Милана Јоровића одређен је притвор до 30 дана.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду дана 10.07.2023. године донео је решење којим је према окривљенима одредио притвор који им по том решењу може трајати најдуже 30 дана и то:

- окривљеном Г.М. из законских разлога предвиђених одредбом члана 211 став 1 тачка 1, 2 и 4 Законика о кривичном поступку, односно због околности које указују на опасност од бекства, услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени, у случају боравка на слободи, ометати поступак утицањем на сведоке, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка;

- окривљеном Д.К из законских разлога предвиђених одредбом члана 211 став 1 тачка 2, 3 и 4 Законика о кривичном поступку, односно услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени, у случају боравка на слободи, ометати поступак утицањем на сведоке, услед постојања особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка;

- окривљеном И.Г. и окривљеном З.Ј. из законских разлога предвиђених одредбом члана 211 став 1 тачка 2 и 4 Законика о кривичном поступку, односно услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени, сваки понаособ, у случају боравка на слободи, ометати поступак утицањем на сведоке, као и с обзиром на то да су основано сумњиви да су извршили кривично дело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Фото: Друштвене мреже

 

Фото: Друштвене мреже

 

Окривљенима се на терет се ставља извршење кривичног дела Тешко убиство у саизвршилаштву из члана 114 став 1 тачка 1 у вези члана 33 Кривичног законика.

Против наведног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења.

БОНУС ВИДЕО:

РАСКОМАДАО ЈЕ И ДРЖАО У КИСЕЛИНИ: У овој згради је убијена Ноа

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".