- То тек треба да видимо, јер турски парламент још није отишао на летњи одмор... Можете сазвати парламент у било ком тренутку. Такође сам разговарао са мојим колегом, министром иностраних послова Турске Хаканом Фиданом у последњим сатима у Виљнусу (на самиту НАТО-а – прим. аут.), који ме је уверио и дао јасан одговор да се парламент може отворити у било ком тренутку током овог периода - рекао је Билстром.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је у среду да Турска има за циљ што брже разматрање шведског протокола за улазак у НАТО у парламенту.

Ердоган је у понедељак рекао да ће пријем Шведске у НАТО постати могућ након што Турска буде примљена у ЕУ. Касније тог дана, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да се Ердоган сложио "што је пре могуће" да турском парламенту пошаље папире за ратификацију кандидатуре Шведске за НАТО.

Нуман Куртулмус, председник Велике народне скупштине Турске, рекао је у среду да још није одређен рок за турски парламент да ратификује захтев Шведске за придруживање НАТО-у, пренела је РИА.

БОНУС ВИДЕО:

СТИГЛО ПОЈАЧАЊЕ ЗА РУСКУ МОРНАРИЦУ - Најбољи систем противваздушне одбране кратког домета

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".