У Специјалном суду у Београду данас је почело припремно рочиште пред суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима којима се на терет ставља да су били припадници организоване криминалне групе коју је, како тврди тужилаштво, организовао Пљевљак и то у периоду док је био у притвору због трговине кокаином.

Припремно рочиште, које је затворено за јавност, како сазнајемо почело је читањем оптужнице и излагањем доказа које је тужилаштво предложило, а потом су сви оптужени негирали кривицу.

- Дарко Шарић и остали оптужени изјавили су да нису криви и да не признају извршење кривичних дела. Тужилац је предложио доказе, а то је учинио и један број адвоката одбране који су пре свега инсистирали на издвајању доказа за које сматрају да су незаконито прибављени. Припремно рочиште наставља се сутра, а потом ће судско веће заказати почетак суђења - објашњава саговорник Курира.

Тужилаштво за организовани криминал је, подсетимо, у октобру проше године подигло оптужницу против Дарка Шарица и још 14 особа. Према оптужници, Шарић им је из притвора преко "скај" апликације издавао налоге.

Фото: П. Милошевић/Н. Скендерија

 

 

Тужилаштво тврди да је Шарић створио план који је подразумевао да се из "безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок-сарадник у поступку који се против Шарића водио пред истим судом за шверц кокаина.

- Пошто у томе нису успели, Шарић је издао налог да се предузму рање које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића, а све у циљу евентуланог губитка сатуса сведока сарадника - навело је раније тужилаштво.
 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".