- Поричем кривицу за дело које ми се ставља на терет. Не спорим да ми се госпођица Нина Бадрић свидела у њеној музици. Постао сам њен фан, слушам њене песме, одем на концерте, али не на сваки. У десетак година био сам на њих 15-ак. Не знам шта значи кад каже да сам у њу зурио. Нисам био никада непристојан према њој, a у Јелсу сам отишао невезано за њу јер тамо седам година летујем. Унајмљујем собе, а локације зависе од цене. Не знам ни о ком зидићу говори да сам је са њега посматрао јер је тај зидић на фреквентном месту. Па Јелса је мали градић, све је удаљено 200-тињак метара. Међутим, ја њој никада нисам куцао на врата нити сам очекивао да с њом будем а приори у контакту. Нисам искомплексиран нити ми је она приоритет у животу - рекао је у своју обрану у судници Општинског казненог суда у Загребу Илија М. (57), оптужен да је певачицу Нину Бадрић две године уходио од Загреба до Хвара, и да јој је слао писма и песме.

Међутим, у те његове речи суд није поверовао па је неправоснажно осуђен условно на осам месеци затвора на три године. Такође, суд му је одредио и меру обавезног психијатријског лечења као и трогодишњу забрану приближавања и узнемиравања певачице, а наложено му је и да плати трошкове психијатријског вештачења.

Оптужени Илија М. још је у своју обрану рекао да су поруке које је остављао на друштвеним мрежама биле искључиво речи подршке јер Бадрић цени као особу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

- Никада јој нисам пришао у бекстејџу, нити сам јој добацивао из публике, а камоли се експонирао да привучем њену пажњу. Да немам овакву косу, био бих непримећен. А тад, кад сам је сусрео на улици у близини места становања, видео сам заправо особу сличну њој па сам јој зато и пришао. Рекао сам јој да пишем песме на шта ми је она рекла да их пише сама. Међутим, то није тачно. А у Јелси је она пришла мени. Јео сам напољу када ме питала да ли ја њу пратим. Одговорио сам јој да сам ту због климе, енергије и атмосфере. Сутрадан сам напустио Јелсу због кише, а не јер сам се ње уплашио. Надао сам се пословној сарадњи. Никада нисам био непристојан према њој. Њеном улицом сам на дан сусрета случајно пролазио, а некада сам туда трчао док ње није тамо ни било. Почео сам да одлазим чешће кад се отворио Конзум - објаснио је још оптужени.

На питање судије да ли је певачици икад писао коментаре на Фејсбуку, одговорио је потврдно, с напоменом да је садржај порука увек био чиста подршка и ништа ружно.

- Она ми је једном похвалила песму коју сам јој послао. Можда су то били и администратори њене странице, не знам. Али то је био повод да јој се обратим. И било ми је драго. Мислио сам да заиста може постојати неки облик сарадње - одговорио је оптужени.

Судија му је потом указао на део његове обране у ком тврди да је сусрет с певачицом испред њеног стана био случајан, док је Бадрић на задњем рочишту испричала да јој је том приликом и звонио на врата стана. Илија М. је појаснио: "То није тачно! Вероватно је помешала неке ствари. Побркала је нешто."

Након тога је на предлог свог адвоката одбио да одговара на даља питања, пише горенаведени лист.

- Суд није нашао ниједан разлог, али ни мотив због којих би вас Нина Бадрић лажно теретила за оно што вам се ставља на терет. Она је детаљно и уверљиво описала околности у којима сте је пратили, уходили и узнемиравали у том периоду. Прво вас је блокирала на Фејсбуку. Затим вам је и отворено рекла да с вама не жели никакав контакт и замолила вас да је не узнемиравате. У Јелси вам је такође директно дала до знања и замолила вас да је не контактирате више. А како ни то није имало ефекта била је принуђена да поднесе пријаву против вас. Начин на који сте је узнемиравали и пратили код сваког грађанина би изазвало тескобу и страх за властиту сигурност. Стога вас је суд прогласио кривим. А ви имате право на жалбу – рекао је образлажући пресуду судац Маријан Берталанич.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

 

Додао је потом и да је приликом доношења одлуке уважен и вештачки налаз психијатра након чега је Илији М. указао да у случају непоштовања мера условна казна може бити опозвана те да му "прети" затвор.

Подсетимо, опседнутост пензионера Илије М. певачицом појачала се у августу 2018, кад је интензивно почео да пише коментаре на њеним профилима на друштвеним мрежама, а након што га је блокирала, уследили су његови додатни потези.

Одлазио јој је на кућну адресу и звонио на врата, слао писма и песме, појављивао се под прозорима станова и хотела од Загреба, преко Брача, до Хвара. Пратио ју је и по продавницама, те само у тишини зурио у њу. Иако му је Нина Бадрић рекла у два наврата да с њим не жели никакав контакт, он то није желео или није могао да схвати.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".