НЕКАДАШЊИ кошаркаш Вук Радивојевић (40), осумњичен да је у понедељак у раним јутарњим сатима напао супругу Л. Р. (40), данас је доведен на саслушање у Прво основно јавно тужилаштво у Београду, али је, како је саопштено, он одлучио да се брани ћутањем.

Пред замеником тужиоца нашла се и његова супруга, која је у присуству пуномоћника изјавила да у складу са својим законским правом, не жели да сведочи. Пуномоћник оштећене је предложио да се према осумњиченом не предлаже ниједна мера за обезбеђење присуства окривљеног, нити продужење хитних мера које су изречене у складу са Законом о спречавању насиља у породици.

- Имајући у виду да је оштећена испитана, при чему није желела да сведочи, као и чињеницу да је осумњичени неосуђиван, тужилаштво није поднело предлог за одређивање притвора, као ни предлог за одређивање мере забране прилажења, састајања и комуницирања са оштећеном - наводи се у саопштењу првог тужилаштва.

Како је раније објављено, Радивојевићу је 17. јула по налогу Тужилаштва одређено задржавање до 48 часова од стране ПС Звездара. Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом  је стављено на терет да је после поноћи 17. 7. 2023. године својој супрузи,  након вербалне расправе нанео више удараца, услед којих је задобила тешку телесну повреду.

У току поступка биће испитани други сведоци који би могли имати сазнања од значаја за поступак, наређено вршење медицинског вештачења телесних повреда, као и вршење психијатријског вештачења осумњиченог, затим прибављени други материјални докази, те предузете и остале радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања и доношење одлуке.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".