У време кад је настрадао био је тек на почетку каријере, а чинило се да ће бити један од најпопуларнијих фолк певача у Југославији која се тих година у рату полако распадала.

У Ипчетов успех највише је веровао брат Јашар Ахмедовски, али и легендарни хит мејкер Новица Урошевић, који је компоновао за много звезде, попут Зорице Брунцлик, Митра Мирића, Драгане Мирковић и друге.

Кобне вечери, пре него што ће отићи у Вреоце, где је живео код девојке Злате Синђелић, Ипче је са друштвом седео у једној кафани, веселио се, не слутећи да ће убрзо доживети трагедију. Излазећи са паркинга његов спортски и луксузни "мерцедес" великом брзином закуцао се у шлепер који му се нашао на путу. Помоћи му није било. Ипчетову смрт тешко је поднела његова породица. Брат Јашар посветио му је три песме: "Тамо си ти", "Спавај, спавај ти" и "Небо тајну крије".

Фото: Архива ТВ Новости

 

Неутешан је био и певач Есад Плави који је био близак са Ипчетом јер је оженио сестру његове девојке Злате. Она никад није успела да га преболи. Према писању сајта Најпортал, Злата је након Ипчетове погибије покушала да среди свој живот, али није ишло. Схватила је да је срећнија живећи од успомена на време проведено са Ипчетом, него да глуми срећу крај људи који су јој нудили брак. Она данас живи и ради у Лазаревцу. Посветила се сестрама. Врло често путује у Тешањ код најстарије сестре Верице и њеног супруга Есада.

На Фејсбук страници "Ипче Ахмедовски" који су створили Владо Дамјанић из Градиска (Босна и Херцеговина) и Златко Јеремић из Вреоца (Србија) постоји доста заједничких фотографија Ипчета и Злате из приватне архиве, као и један њен интервју који је дала недуго након његове смрти. За новине "Ревија" Злата је испричала како је изгледао дан када је певач настрадао.

- Са мојим зетом Ћупом и пријатељем Драганом Ипче је те вечери једно време провео у кафићу "Плејбој " у Степојевцу. Према причи, сва тројица били су необично весели и бучни. Ниси били пијани јер су попили пиво, два. После извесног времена Ипче је требало да их одвезе до Лазаревца, где су обојица становала. Изненада је у њихову траку са паркиралишта са леве стране изашао камион који није давао видљиве знаке да ће се укључити у саобраћај.

- Ипчетов аутомобил левом страном налетео је на камион. Био је то страховит ударац од кога је на месту остао мртав. Мој зет је при том задобио тешке повреде врата и седам дана касније умро је у болници од последица саобраћајне несреће. Драган, трећи путник у колима, пуком срећом је остао жив - казала је Синђелићева 1994.

Ипче Ахмедовски је сахрањен у родном селу Лазани код Прилепа. Породица му је подигла споменик на којем пише његово име из матичних књига - Ејуп Ахмедовски.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: