Године 2018. објављена је глумчева биографија, а аутор Дејв Итзкоф изнео је дотад непознате детаље о Робиновом животу. Наиме, глумац је последњу годину свог живота провео у муци јер му је постављена погрешна медицинска дијагноза. На крају је одузео себи живот у свом дому у Калифорнији.

Вилијамс је био један од најбољих комичара свих времена, а прославио се јер је био мајстор у импровизацији и опонашању. Почео је да наступа средином 70-их година у Лос Анђелесу и Сан Франциску.

Један од његових најпознатијих филмова засигурно је "Госпођа Даутфајер", а освојио је и Оскара за најбољу споредну улогу у филму "Добри Вик Хантинг" 1998. године.

Фото: Танјуг/АП

 

Глумац који је годинама својим улогама увесељавао и засмејавао милионе обожаватеља, приватно се борио с тешком болести, а истина се сазнала тек након његове смрти.

Наиме, лекари су Вилијамсу погрешно дијагностиковали Паркинсонову болест на темељу бројних физичких и неуродегенеративних симптома, а истина је испливала на видело тек након извршене обдукције.

На пример, када је снимао филм "Ноћ у музеју: Тајна гробница", глумац је имао проблема с памћењем текста, а мучили су га и горушица, губитак мириса и потешкоће са мокрењем. "Сваког дана ми је јецао у наручју. Само је плакао и говорио да више не зна да буде смешан. Било је грозно", рекла је једном приликом шминкерка глумца и открила колико је Вилијамс заиста патио последних пар година живота.

Управо због тога што је увек деловао као весељак, јавност је нагађала шта је многима омиљеног глумца натерало на самоубиство, а његова супруга је открила да се разлог крије у такозваној "болести духова" односно деменцији Луијевих тела. Доктори с којима је његова супруга Сузан разговарала рекли су да је у питању једна од најгорих болести с којима су се у животу сусрели.

Фото: Профимедиа

 

Иначе, само неколико сати пре него што је себи одузео живот, Робин Вилијамс проживљавао је параноидно лудило.

- Ваш мозак заправо ствара причу о томе што мислите да је стварност, а људи око вас нису у стању да вас врате у стварност. Тај осећај је страшан и за оболелог и за особу која о њему брине. Осећате се ужасно немоћно када схватите да ништа што кажете или учините особу не може да врати у стварност - испричала је Сузан појаснивши да су му понекад били потребни дани да успе да одвоји фикцију од стварности.

Подсетимо, глумац се женио три пута, а у тренутку смрти био је ожењен Сузан Шнајдер, а из прва два брака имао је троје деце.

БОНУС ВИДЕО: