Централна новинска агенција пише да маневри обухватају проверу резервних командних места острвског ваздухопловства.

Према плану вежбе, након напада лажног непријатеља, командни центар у Тајпеју је онеспособљен, због чега ваздухопловство треба да премести свој штаб на резервни положај.

Вежба ће 25. јула бити одржана на аеродрому Тајтонг, где ће слетети борбени авиони Ф-16 и транспортне летелице Ц-130. Дан касније маневри ће се преместити и на Међународни аеродром Таојуан, при чему ће војска одбијати напад "непријатељских" специјалаца. Овај део вежбе би требало да траје око сат времена - за то време Таојуан ће престати да служи свим комерцијалним летовима.

Фото: Профимедиа

 

Осим тога, према плану вежби, оружане снаге Тајвана мораће да униште снаге лажног непријатеља које се искрцавају у луци Тајпеј, на плажи у граду Синбеј у региону Балија и на ушћу реке Даншуихе.

Маневри Хангуанг се одржавају сваке године од 1984. године. У њима учествују сви видови оружаних снага.

Тајван је од 15. до 19. маја био домаћин командно-штабне фазе вежбе Хангуанг-39, чији је сценарио предвиђао компјутерску симулацију одбијања инвазије на острво у пуном обиму.

Током друге фазе вежбе од 24. до 28. јула, тајванске оружане снаге ће увежбавати и супростављање амфибијским десантима и пробијање поморске блокаде.

БОНУС ВИДЕО:

Руски војници изводе борбене вежбе на полигонима близу линије фронта

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".