Centralna novinska agencija piše da manevri obuhvataju proveru rezervnih komandnih mesta ostrvskog vazduhoplovstva.

Prema planu vežbe, nakon napada lažnog neprijatelja, komandni centar u Tajpeju je onesposobljen, zbog čega vazduhoplovstvo treba da premesti svoj štab na rezervni položaj.

Vežba će 25. jula biti održana na aerodromu Tajtong, gde će sleteti borbeni avioni F-16 i transportne letelice C-130. Dan kasnije manevri će se premestiti i na Međunarodni aerodrom Taojuan, pri čemu će vojska odbijati napad "neprijateljskih" specijalaca. Ovaj deo vežbe bi trebalo da traje oko sat vremena - za to vreme Taojuan će prestati da služi svim komercijalnim letovima.

Foto: Profimedia

 

Osim toga, prema planu vežbi, oružane snage Tajvana moraće da unište snage lažnog neprijatelja koje se iskrcavaju u luci Tajpej, na plaži u gradu Sinbej u regionu Balija i na ušću reke Danšuihe.

Manevri Hanguang se održavaju svake godine od 1984. godine. U njima učestvuju svi vidovi oružanih snaga.

Tajvan je od 15. do 19. maja bio domaćin komandno-štabne faze vežbe Hanguang-39, čiji je scenario predviđao kompjutersku simulaciju odbijanja invazije na ostrvo u punom obimu.

Tokom druge faze vežbe od 24. do 28. jula, tajvanske oružane snage će uvežbavati i suprostavljanje amfibijskim desantima i probijanje pomorske blokade.

BONUS VIDEO:

Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".