Како преноси "Прототема" ухапшени су руководилац пројекта и два оператера, од којих је један хоспитализован због повреда. Радови на овом месту изводе се већ две године у оквиру контролисаног рушења, пиш Блиц.

Последњи извештаји показују да је најмање једна особа погинула, док се две воде као нестале, а осморо је превезене у оближњу болницу са повредама.

Реч је о мосту у близини насеља, на Периметрики Одос Патрасу, на 205. километру националног аутопута Атина-Патрас, сазнаје "ЕРТ".

Остаје нејасно колико је људи заробљено испод бетонских плоча, али спасилачки напори су у току.

Поставља се питање да ли су предузете све потребне мере безбедности у оквиру радова који се обављају на мосту већ дуже време.

- Истражићемо да ли су предузете све неопходне мере безбедности и да ли су радници као и становништво збринути на прави начин. То је сада приоритет - изјавио је за медије заменик министра за инфраструктуру Никос Тахиаос и додао:

- На градилишту је било и лица који нису учествовали у пројекту, који нису смели бити ту у тренутку несреће. Сви који се баве јавним радовима морају знати да је безбедност најважнији приоритет.

БОНУС ВИДЕО:

СНИМАК ЕРУПЦИЈЕ ИЗБЛИЗА - Дрон снимио активност вулкана Фаградалсфјалл

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".