Такође је био суоснивач ЦЕСД агенције за таленте, једне од најуспешнијих комерцијалних агенција за таленте у послу.

"Бил је поставио шаблон за клијенте и корисничку подршку, посебно у комерцијалним, гласовним и штампаним. Био је топао, дружељубив, отмен човек који је позитивно утицао на све оне које је представљао и запошљавао. Била нам је част познавати га и учити од њега", рекли су ЦЕСД партнери Кен Слевин и Паул Доерти у изјави, преноси Даилy Маил.

Канингем је рођен у Сан Франциску 1927. Пре него што је као млад кренуо у Холивуд, прво је служио својој земљи.

 

 

Пријавио се у морнарицу Сједињених Држава и служио је на броду миноловцима током Другог светског рата, док је такође брусио своје певачке вештине.

Канингем је био на турнеји са Форт Еморy Друм анд Бугле Цорп и свирао је пред публиком на разним локацијама широм пацифичког позоришта.

После рата, вратио се куц́и и наставио певачку каријеру, започевши са Волтером Шуманом и Тхе Теннессее Ерние Форд Схоw.

Такође је певао на бројним филмским звучним записима за Фоx, Парамоунт и Wарнер Брос. пре него што је добио прилику да да свој певачки глас за Барбикиног дечка, Кена.

Појавио се на албуму "Барбие Сингс" из 1961. године, обезбеђујуц́и глас Кену, док је Барбики глас дала Шарлот Остин.

Такође је објавио албум из 1962. "И'м Алваyс Цхасинг Раинбоwс", који је финансирао Фред Астер, иако је годину дана касније кренуо у нови подухват: своју сопствену агенцију за таленте, за коју се каже да је једна од првих у Лос Анђелесу.

Канингем је искористио своју уштеђевину и основао Пацифичку агенцију за уметнике, која је почела са само 10 уметника који су слушали гласове.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".