Подсетимо, Маринко је преминуо у 68. години живота, од последица дуге и тешке болести, а његова жеља била је да се о томе не коментарише у јавности. Његова супруга Славица је све време била поред певача, све до последњег дана, а он је желео да издахне у породичној кући на Коштуњаку, што му је и испуњено.

Фото: Инстаграм принтскрин/николароквиц

 

 

Маринко ће бити сахрањен на истом месту где и његов отац, а мало ко зна да је отац Маринка Роквића настрадао током рата у Босни и Херцеговини, а једном приликом певач је отворио душу и признао све о губитку, преноси "Објектив".

Подсетимо, на комеморацији су Ана Бекута, Миша Мијатовић и Радиша Урошевић говорима расплакали све присутне, а удовицу је посебно погодио моменат када је засвирала хармоника. Ту су биле и снаје покојног певача Бојана и Сара.

ТУГА НА БЕЖАНИЈСКОМ ГРОБЉУ

Опело је почело 14:30 али испред цркве од раније се налазила, породица која прима саучешће. Уз ожалошћене присутни су и чланови Маринкове фамилије, пријатељи и сарадници. 

Породица Маринка Роквића је одмах након комеморације продужила у цркву, где тренутно прима саучешћа.

Опело се служи у Цркви Светог Апостола Томе на Бежанијском гробљу. Прво ће се одржати опело у присуству породице, а потом и за све присутне.

Ковчег са телом Маринка Роквића постављен је испред Цркве.

Међу првима од познатих личности пристигли су Ненад Кнежевић Кнез и Славко Бањац.

Фото: М. К/Ђ. В.

 

За њима пристижу и блиске колеге Маринка Роквића, Беки Бекић, Драган Стојковић, Миша Мијатовић, Нада Топчагић, Александар Аца Илић са супругом Биљаном Јефтић и многи други. 

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Пристигао је и министар спорта и омладине Вања Удовичић који се одмах упутио ка породици да изјави саучешће.

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Породица се налази испред ковчега и прима саучешће.

У реду за изјављивање саучешћа и одавања почасти преминулом певачу налази се велики број људи из јавног живота.

Породица пред капелом прима саучешће, супруга Славица се држи, али се види да је скрхана болом. 

https://www.novosti.rs/scena/poznati/1054122/slavica-rokvic-marinko-rokvic-sahrana#brid_cp_Brid_36636270

Породица Роквић поздравља се са свима, а Никола са људима који му изјављују саучешће прича о свом оцу и описује га речима "Био је непобедиви победник!". 

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Председник Републике Србије Александар Вучићу пратњи најближих сарадника дошао је на опелу преминулом певачу. Носи букет белих ружа, гербера и љиљана, са поруком "Од породице Вучић". 

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Стигли су председник Народне Скупштине, Ивица Дачић, Халид Муслимовић, Неда Украден, Ацо Пејовић, Александра Пријовић и Филип Живојиновић. 

Породица скрхана болом стоји поред ковчега док 15 свештеника служи опело. 

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Фото: М. К/Ђ. В.

 

Потресан говор свештеника

Свештеник који је служио опело, одржао је говор пун туге, али и наде у вечни живот:

Можда није најближи, али јесте највернији сапутник у животу, неовисно о етничкој припадности, ланац искушења прати све нас и завршава се печатом смрти. Смрт рањава, осећај празнине, недостајања, питања да ли ћемо се икад више срести, при томе све нас тиранише непрестана помисао да ћемо се и сами наћи на месту на коме лежи брат наш Маринко. Све то изазива бол и тугу, иако је људски туговати једина истина наше вере јесте да после живота следи смрт, после које улазимо у живот вечни. Бог је људе створио зарад вечног живота, иако је овај растанак од Маринка привремен, јер верујемо да ћемо се срести на месту где нема болести... И док га гледам на овој слици насмејаног, верујем да ћемо се срести. Био је диван отац, муж, деда, онај који је многе својом песмом и гласом тешио, разгаљивао и веселио као епископ и верујући човек желим да ове речи схватите као речи истине и утехе и да верујете са том надом и утехом да ћемо се срести - са сетним гласом говори свештеник и преноси саучешће патријарха Порфирија, као његов викар.

Случајно октрио да има рак

Маринко је иначе био јак и спреман да се избори са свим недаћама у животу, па су и супруга и синови поштовали његову одлуку и никоме нису причали о болести. У новембру прошле године Маринко је хитно оперисан због цисте у стомаку, међутим, тада су доктори открили да певач болује и од рака панкреаса и прогнозе су у старту биле лоше.

Месецима пре смрти био се са тешком бактеријом коју је задобио током лечења карцинома, што је додатно погоршало његово здравствено стање, након чега су се појавиле и метастазе. Маринко није желео да иде у болницу на лечење, већ је све време лежао у свом породичном дому, а о њему је бринула супруга Славица која је иначе медицински радник.

У суботу ујутру Маринко је преминуо на рукама своје жене у њиховој кући на Кошутњаку. Његови синови били су ван себе од стреса и туге, али је Никола ипак смогао снаге да се обрати јавности.

Биће сахрањен поред оца

Маринко ће бити сахрањен на истом месту где и његов отац, а мало ко зна да је отац Маринка Роквића настрадао током рата у Босни и Херцеговини, а једном приликом певач је отворио душу и признао све о губитку, преноси "Објектив".

- Најтежи тренутак у животу ми је био губитак оца када је Крајина пала. То се не заборавља. Нико се није надао да ће се то издешавати. Игра судбине. Отац није хтео да оде са свог огњишта, имао је 75 година, није учествовао у рату, ником ништа лоше учинио, помагао је свима. Убијен је на кућном прагу - рекао је Маринко у емисији “Балканском улицом”.

Маринко живи у хитовима

Маринко рођен 27. јануара 1954. године у Босанском Петровцу. Родитељи су му били строги, а породица је тешко живела јер су се само бавили пољопривредом. Маринко и његов брат су од малих ногу показивали интересовање за музику па су учествовали на већини школских приредби.

Каријеру Маринка Роквића људи ће памтити по многобројним хитовима, а један од највећих је легендарна песма "Ти за љубав ниси рођена". 

Каријеру је започео 1974. године и снимио двадесет један студијски албум и неколико сингл-плоча и велики број хитова: Скитница, Свађалице моја мала, Потражићу очи зеленије, Занела ме светла великог града, Поломио ветар гране, Да волим другу не могу, Једина моја, Ти за љубав ниси рођена, Љубав стара срце пара, Три у једној...

Уследили су хитови: Потражићу очи зеленије, Једина моја, Свађалице моја мала, Само ме потражи, Пусти ме да је видим, И пијан и трезан за тебе сам везан, Подели са мном добро и зло, Замириши на бразду, Љубав стара срце пара, Поломио ветар гране, И кад ме сви забораве, Колиба, ил' двор, Тебе нема, Ко украде ноћи боје, Јелена, Ти за љубав ниси рођена, Право на љубав, Скитница, Три у једној, Гатара.

Сахрањен Маринко Роквић

Тело Маринка Роквића положено је у гроб, а његово дело отишло је у незаборав. То доказују потресно дирљиве, лепе и тужне речи његовог сина:

- Ми смо синови Маринка Роквића, али не у сенци, већ у твојој светлости. Колико си само био смирен, чак и у последњим часовима остао си достојанствен. Чујемо те и даље, поздрављаш нас цвркутом птица. Издваја се сојка птица, остали смо очарани.

Јуначе, Србине, погледај колико нас је дошло. Знам да ти је душа пуна. Спевао сам ти јуначку песму оче. Оче мој, бескрајно смо тужни, али је радост и понос што смо те имали, много већа од свега тога.

Нека ти господ опрости грехе, хвала ти, опрости грехе, хвала ти, опрости и нека ти је вечна слава. - Рекао је Никола док су речи "слава му" достојанствено одјекивале бежанијским гробљем, а његова ће слава вечно одјекивати Србијом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".