Хрватска певачица Јосипа Лисац и њен невенчани супруг Карло Метикош доживели су несвакидашњу љубавну причу и уживали у правој љубави док их рана смрт није раставила, али емоције и сећања никада нису нестали.

 

 

Како су често описивали, од првог тренутка кад су се срели и погледали знали да је то оно право и да ће остати заједно заувек.

Љубавна прича Јосипе Лисац и Карла Метикоша почела је 1971. године. Карло Метикош био је популарни југословенски рок и поп музичар који је своју каријеру започео у Француској под именом Мет Колинс. Пре него што је упознао југословенску рок диву путовао је по свету, градио је велику каријеру у на музичкој сцени, а за њим су луделе жене широм света, па је имао огроман број обожаватељки и чак око 20 веридби са грофицама, манекенкама, стјуардесама и другим атрактивним дамама.

 

 

У то време Јосипа Лисац била је на почетку своје каријере коју је кренула да гради на свој јединствен и оригиналан начин од 1968. године, када је почела да пише историју музичке сцене бивше Југославије.

 

 

„Кад сам се вратио у Загреб, схватио сам да се музичка сцена променила. Дошли су други људи, група је било к’о гљива после кише, уопште нисам знао ко, шта… Али некако сам се утопио у ту колотечину, имао гаже и једном отишао у Петрињу, срео Јосипу Лисац, наши погледи су се срели – к’о у причи – и од онда се више нисмо растајали“, испричао је једном приликом Карло, па је описао:

„Од 1971. године. Био сам одушевљен и њеним певањем и начином на који се понашала… Онда сам се до ушију заљубио и так’… Из Петриње смо аутобусом кренули за Загреб, сео сам поред ње, испуштао своје позитивне вибрације и ту смо се мало упознавали. Јосипа ми је доцније признала да је, као клинка, ишла да види где станујем јер су јој погрешно рекли да живим у Улици Моше Пијаде. Возила се трамвајем и гледала у нечији прозор, мислећи да је мој! Прва плоча коју је Јосипа у животу купила била је – плоча Мета Колинса! Судбина.“

Те 1971. године започели су своју љубавну причу, а велику љубав и чисте емоције овековечили су албумом „Дневник једне љубави“ из 1973. године.

Музика коју су стварали била је њихов завет, а „Дневник једне љубави“ била је плоча коју су направили првенствено за њих двоје. Кроз љубавне песме које су се на њој нашле желели су да изразе своју снажну љубав и на јединствен начин испричају своју љубавну причлу.

 


Иако су остали заједно до краја, никада се нису венчали нити зарекли на вечну љубав.

Док је Јосипа Лисац стварала своју музичку каријеру и наступала широм Југославије, Карло Метикош је увек седео у првом реду, а многобројна публика сведочила њиховим заљубљеним погледима и нестварној енергији која се осећала међу њима.

„Никада нисмо разговарали онако монструозно како ја данас чујем људе да разговарају. Никада нисмо једно другоме опсовали или залупили вратима. Што смо имали да кажемо, рекли бисмо одмах, нисмо остављали за касније. Све смо решавали разговором. Кад би неко од нас био индиспониран или под стресом, други би га дизао, тако смо се измењивали и функционисали“, говорила је Јосипа, преноси „Стил„.

Њихова веза трајала је 20 година и завршена је када је Карло изненада преминуо 10. децембра 1991. након инфаркта у 51. години живота. Међутим, љубав никада није престала.

Фото: сарицс

 

Јосипа је после великог губитка пролазила кроз најтежу животну фазу. Смрт вољеног Карла никада није преболела, нити је дозволила да успомене на њега избледе.

Славна певачица и данас посвећује тренутке на сцени преминулом Карлу, пише му писма и воли га као некада, а како је говорила, никада није ни помислила на другог мушкарца.

„Нисам, јер ми је срце пуно и у њега више ништа не може да стане“, говорила је о љубави Јосипа Лисац и додала:

Захваљујући Карлу обишла сам и цео бивши СССР. Тамо сам пробала најбољи шампањац, купала се у њему и прала зубе, а и јела најскупљи кавијар на свету. Људи су коментарисали: ‘Каква декаденција!“

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".