Шта је довело до кобног излетања возила са коловоза још се истражује, а у току је предистражни поступак који води Основно јавно тужилаштво у Нишу. Оно што се за сада сигурни зна јесте то да аутомобил није завршио у реци услед судара са другим аутомобилом.

- Прегледом снимака са видео камера није уочено да је пре слетања аутомобила са коловоза и улетања у реку, дошло до било каквог контакта са другим возилима. Поступајући тужилац је наложио обдукцију тела настрадале жене, а наложена је и токсиколошка анализа - каже за "Блиц" портпарол ОЈТ Ниш Владимир Станојевић.

Аутомобил је идући из правца Пантелејске улице ка "Делти", под још неутврђеним околностима, излетео са коловоза испред самог моста и наставио да се креће низбрдо, низ бедем нишавског кеја, све док се није зауставио у кориту реке.

Возачи који су се затекли у близини места несреће одмах су позвали полицију и хитну помоћ а алармирани су и ватрогасци, чије се седиште налази на неколико стотина метара од места удеса.

- Они су веома брзо под сиренама дошли до места несреће и улетели у реку како би извукли жену која се налазила на месту возача. Несрећну жену су донели до лекара Хитне помоћи који су је више од пола часа реанимирали на обали реке. Нажалост, жена је преминула. - каже један од пролазника који је након удеса посматрао драматичну акцију спасавања.

Према незваничним информацијама, возило се након слетања преврнуло у реци која тренутно нема висок водостај и може се прегазити јер дубина не премашује висину струка. Да ли је несрећна жена доживела срчани удар у току вожње или неке друге здравствене тегобе, да ли је задобила фаталне повреде након излетања са коловоза или је смрт наступила услед утапања у реци, биће познато тек након што стигну резултати обдукције.

- Није немогуће и да возач изгуби контролу над аутомобилом и у случају изненадног квара на кочницама или на уређају за управљање. Но, да ли ће то моћи да се утврди ванредним техничким прегледом возила зависи од стања у којем се четвороточкаш налази. Ако није у возном стању, можда није могуће да се утврде те ствари - каже извор који је добар познавалац те материје.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: