Несрећни мушкарац изашао је на обалу, пре олује, и ушао у воду како би се расхладио. Међутим, након неколико сати, породица П.М. кренула је да га тражи и на плажи пронашла његову гардеробу и патике.

- Видео сам се са Пецом буквално сат времена пре него што је нестао. Чак је у једном тренутку изашао из Дунава и помогао ми да померим чамац. Тада сам га питао да ли зна да плива, а он ми је одговорио да зна - прича Мирослав Жикић из Мосне, познаник несталог мушкарца.

Напомиње како је, након тога, понудио П.М. да га одвезе до куће у Мосни, на шта је овај пристао.

- Нисмо прешли ни 50 метара, а он је видео неког познаника, замолио ме да зауставим кола, а након тога изашао из аутомобила и отишао да се поздрави са њим. Чуо сам да су свратили до једног ресторана како би попили пиће. Претпостављам да се након тога вратио на плажу након чега му се губи сваки траг - објавшњава Мирослав.

Наглашава да је знао како П.М. није био добар пливач, али да није хтео да инсистира на томе.

- Нисам желео да се мешам око тога да ли зна добро да плива или не. Да сам знао да ће се, након што је изашао из кола, вратити на плажу, убедио бих га да не ради то и да крене са мном ка кући - каже Мирослав Жикић.

У међувремену, мештани села Мосна, од раних јутарњих сати, заједно са припадницима Ватрогасне јединице из Зајечара, трагају за несталим мушкарцем.

- Од јутрос смо га тражили глисером по реци. Највише бих волео да се негде сакрио јер је имао тај обичај, када мало претера са алкохолом. Међутим, сада га нигде нема. Очекујемо долазак ронилачке јединице - прича пријатељ несталог П.М., Саша Николић.

Иначе , П.М  је живео у породичној кући са родитељима у селу Мосна. Радио је некада у Руднику бакра у Мајданпеку.

БОНУС ВИДЕО: НЕКИМА РУКА СПАСА, ДРУГИМА ПРИЈАВА - "Новости" у патроли са јединицом МУП за безбедност на рекама

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".