Август је последњи летњи месец, период када користимо летње дане како бисмо напунили батерије, сунчали се, купшали и максимално искористили лепо време за боравак на отвореном. Многима је баш због тога август омиљени месец, али некима постаје још радоснији јер им баш у 8. месецу стиже беба. Уколико још нисте смислили име за бебу, а очекујете новог члана породице у августу, ово су нека од лепих женских имена која су инспирисана овим месецом:

Фото: Профимедиа

 

 

1. Леа, Леона

Постоји мноштво варијација оцог имена. Будући да је у августу владавина хороскопског знака Лав, многа деца рођена тада добијају ово име које означава храброст и снагу. У буквалном преводу са латинског језика, име Леа значи лавица, али се ипак у неком пренесеном значењу односи на – "особе које су храбре и неустрашиве".

2. Далија

Од јуна до јесени цвета пшрелепи цвет далија који осваја својим мирисом и шармантним изгледом,а у августу је његово цветање у пуном јеку. Прелепи, миришљави цвет буди асоцијације на одмор, срећу, природу, мир… Кажу да је свака особа са именом Далија нестварно лепа, баш као и цвет, па маме све чешће бирају баш ово име за своју девојчицу.

Фото: Профимедиа

 

 

3. Сунчица

Као што само име каже, симболише Сунце, што је један од главних симбола августа. Симболично представља да девојчица сија попут Сунца и има сјајну енергију.

4. Марина

Ово име се повезује са латинском именицом маре, која значи море. Марина је и реч за место где су усидрени и везани бродови. Само име је романтично и нежно, а носе га многе даме у Србији.

БОНУС ВИДЕО: