Капића су припадници СИПА ухапсили због контактирања са припадницима Исламске државе и планирање терористичког напада на исламски верски објекат у БиХ.

Након саслушања одређен му је притвор.

Терети се да је протеклог месеца путем мобилног телефона и компјутера, користећи апликације за комуникацију, остваривао контакт са особама које подржавају Исламску државу и током преписке изразио жељу да изврши напад експлозивом на једну џамију у БиХ крајем јула.

Наводно је тражио смернице за производњу експлозивне направе са детонатором путем мобилног телефона и изразио жељу да нападне учењаке Исламске заједнице који објављују прогласе против муџахедина и који пријављују присталице радикалних покрета и Исламске државе агенцијама за спровођење закона у БиХ.

Фото: АП

 

Терористички напад је спречен акцијом СИПА и Тужилаштва БиХ, а приликом претреса заплењени су електронски уређаји које је користио осумњичени и који ће бити предмет детаљног вештачења.

Капић, који је родом из Бањалуке, раније је осуђиван за казнено дело повезано са тероризмом и боравком на страним ратиштима.

БОНУС ВИДЕО:

БРИТАНСКИ СФОР ДОВОЗИ АЛ КАИДУ У БОСНУ: Долазак Муџахедина у Зеницу 1993.

(Аваз)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".