Државна агенција за истраге и заштиту, СИПА, ухапсила га је, по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине због контактирања с припадницима радикалних структура тзв. Исламске државе и планирање терористичког напада на исламска богомољу у Босни и Херцеговини.

Џевад Галијашевић, стручњак за безбедност, коментарисао је за Курир ово хапшење.

- Свако мора подржати превентивне акције безбедносних агенција. Превентивна акција је нешто најважније и најкорисније што се може урадити. Јавност некада није ни свесна последица одређеног терористичког акта. Нарочито је битно када се превентивно акцијом шаље порука о ефикасном деловању безбедносних агенција и надзору који се константно обавља према одређеним лицима - рекао је Галијашевић и додао:

- Мирзо Капић није непознато име. Он је особа која је више пута хапшена, 2014. године у познатој операцији Дамаск. Он је ухапшен са 18 других лица и на крају је њих 12 процесуирано. Подигнута је оптужница против њих 2015. године, а 2017. године је осуђен због веза са терористичким групама и одласком на сиријска ратишта.

Подсетимо, у широкој полицијској операцији под називом "Дамаск" у Босни и Херцеговини 2014. године ухапшено је 18 особа које се повезују са финансирањем, организацијом и регрутацијом држављана Босне и Херцеговине за одлазак у Сирију и Ирак.

БОНУС ВИДЕО:

БРИТАНСКИ СФОР ДОВОЗИ АЛ КАИДУ У БОСНУ: Долазак Муџахедина у Зеницу 1993.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".