Грчки портал Њузит јутро после изгреда објавио је текст у којем пише да приведени навијачи Динама, "којих је толико да заузимају више спратова, полицији тврде незамисливо". "Они тврде да су их напале грчке породице код АЕК-овог стадиона. Наравно, не могу да објасне зашто су стигли пред ОПАП Арену наоружани палицама и оштрим ножевима. Камере су их снимиле - пише Њузит, додајући:

- Хрватски хулигани тврде да су дошли у Грчку како би "психолошки подржали" своју екипу, иако су знали да је УЕФА забранила долазак гостујућих навијача. Испричали су како су хтели утакмицу да гледају из кафића у близини стадиона. Наравно, нико није могао да преприча сцену смрти, тврде да ништа нису чули ни видели.

Неwсит описује хрватске хулигане: - Изгледом подсећају на нацисте. Део њих испричао је полицији како су покушали да повежу годишњи одмор у нашој земљи (Грчкој, прим. аут.) са утакмицом, али нису поменули контакт са грчким навијачима других клубова.

Грчки новинари пишу да полиција верује како је међу ухапшенима убица 29-годишњег навијача АЕК-а, због чега узимају ДНК који би се могао да се поклопи са оним на убијеном. У склопу истраге тренутно прегледају аутомобиле којима су стигли у Грчку.

- На основу информација које је добила од хрватске полиције и Еуропола, грчка полиција процењује да је међу навијачима четири-пет вођа. Саставили су 'црвену листу' 40-ак најопаснијих хулигана, међу којима је, верују, Михалисов убица - открива грчки портал кроз своје изворе.

Грци проверавају снимке надзорних камера и оне који се објављују на друштвеним мрежама "како би открили како су се Хрвати кретали и како би препознали потезе појединаца који су главни међу Бед Блу Бојсима". Њузит најављује и истрагу унутар грчке полиције, која није правилно реаговала на долазак хрватских навијача, који су прошли целу земљу на путу до Атине а да нису заустављени.

УЕФА је одложила утакмице Динама и АЕК-а. Прва утакмица играће се 15. августа у Загребу од 20 сати, а реванш меч на распореду је три дана касније. Јуче је ухапшено око 100 Хрвата, а још није познато ко је убица АЕК-овог навијача

БОНУС ВИДЕО: