- Превише је туге у мени, очаја и разочарања. Бол је сваким даном све већа, у почетку нисам била ни свесна што се догодило, мислила сам да је реч о некој шали, испричала је у априлу за Слободну Далмацију Гордана Ковачевић о нестанку ћерке Маријане Сеиферт, победници регионалног "Великог брата".

Фото: Јутјуб принтскрин/Zadruga Official

 

Прошло је више од годину дана откако се за Маријаном изгубио сваки траг, а данас је нестала ријалити учесница још једном на насловним странама. Наиме, њена рођена сестра Маја Ковачевић јавила се у програм уживо у емисији "Народ пита", те открила да је њена сестра наводно убијена.

- Моја сестра се није убила. Двојица су је вукла низ падину 30 минута, морам прво да се смирим, након рођендана на којем је била. Имала је свађу са дечком, којег је ударила и отишла. Он је кренуо за њом, ударио ју је неким алатом у главу, затим је звао човека ромске националности и њих троје су се запутили ка Сљемену. На Шљемену су је довршили, убили су је, када су је вукли низ падину. Документи су намештени, човек који је плаћен да је убије, је оставио њене документе на мосту, да би изгледало као да се убила. Молим људе за помоћ, да се моја сестра нађе, да је моја породица сахрани, јер се није убила, већ је убијена - казала је Маја.

Фото: Јутјуб принтскрин/VELIKI BRAT

 

Коваћевићева је затим открила како је дошла до још информација:

- Ја сам дошла до ових информација пре сат и по времена. Ти људи су били укључени у случај Матеја Перише, а од тог човека ромске националности, пријатељ је потврдио. Према мом сазнању његова породица је заштићена. Моју сестру су тражили јако мало, моја мама је слала дописе полицији, никада није добила одговор. Дошла сам до истине и молим да људи помогну око истраге. Стаза број 9 - закључује Маја.

Сага око нестанка Маријане Сеинфер траје већ више од годину дана, а њена породица, укључујући и родитеље неретко су говорили за медији о агонији кроз коју пролазе. Мајка Гордана пре само неколико месеци открила је да је Маријану је последњи пут видела два дана пре нестанка у њеном загребачком стану у којем је живела са супругом Карлом Сеифертом и једногодишњим сином Александром.

Фото:Принтсцреен/Јутјуб/Дневнилирст.хр

 

- Била је весела и пуна живота. Апсолутно ништа није указивало на то да би се нешто лоше могло догодити. На дан нестанка требала је отићи код пријатељице да јој помогне у кафићу. Имала је одређених несугласица у браку, али рекла нам је како се не жели не жели да се разведе и да ће све да учини да сачува брак. Кренула је и на духовну обнову - рекла је Гордана.

- Немам основаних сумњи и никога не окривљујем, већ само желим да се сазна истина. Мени је најмање вероватна могућност да је моја ћерка себи нешто урадила. Волела је живот и напросто знам да себи не би нешто направила. Верујем да је моја Маријана још жива! Тај ме осећај прати све време од њеног нестанка - додала је.

Маријана је нестала у Загребу у ноћи с уторка на среду 27. априла 2022. године. У 5.30 ујутро на број 192 грађанин који се Мостом младости кретао стазом за пешаке из смера Савице према Запруђу пријавио је како је на средини моста пронашао торбицу с документима на име Маријана Сеиферт. С размаком од три сата полицији је уследио нови позив. У 8.30 Карло Сеиферт пријавио је нестанак супруге из стана у Ластовској улици који се, према његовим сумњама, догодио ту ноћ, после поноћи, након што су отишли на спавање.

- Нажалост, мислим да полиција није приступила том случају како је требало и овим путем поново апелујем да почну изнова све истраживати. У ових годину дана послала сам им неколико дописа постављајући бројна питања која ме муче. Изнела сам им све своје сумње. Показала сам и поруке које сам добила од Маријане, слала их је још и сестри и једној пријатељици, у којима престрашено пише о претњама које је добијала од блиске особе - казала је несрећна мајка чији супруг Иво се нагло разболео и преминуо крајем прошле године.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".