- Радио сам са њим. Ја сам породичан човек. Имам двоје деце. Не оправдавам оно што се десило, ни животиње ово не раде. Стидим се што сам икада познавао тог човека. Осећам се нашминкано, преварено, немам речи за оно што је урадио. Познајемо се цео живот, провели смо детињство заједно, средњу школу. Он је касније отишао својим путем, а ја својим, после 15 година сам отворио теретану - рекао је Џиновић и додао:

- Био сам са Нермином у четвртак, ништа није поменуо. Знао сам да има проблем са Низамом. Волео сам је и поштовао као своју сестру. Имао сам веома добар однос са њом. Сваки проблем који је имала, залагао сам се за њу и њено дете. Није било никакве подршке према Нермину. И на том уживо сам му писао брате, па се није повезао. И писао сам му, молим те, шта ти је...Не подржавам, нити ћу икад подржати.

Тог јутра ме назвао Нермин. Пре тога ме је отац пробудио. Онда ме назвао Нермин и рекао ми да укључим Инстаграм и гледам. Био сам шокиран, нисам могао да верујем шта је урадио, био је то животињски чин. Прекинуо је уживо, после ме позвао и рекао: "Хоћеш ли да ми нахраниш дете" – прича кроз сузе.

Каже да му је после тога послао локацију.

- Отишао сам у полицијску станицу и рекао да знам где су. Рекао ми је да би дете могло да умре јер није добило терапију. Пришли смо иза колибе, где смо видели Низамино тело. Пред њом је било дете. Чули смо звук, попут плача. Узео сам дете у наручје и кренуо да бежим. Уплашио сам се јер сам видео камере и помислио да ће и нас убити. Крили смо се у шуми са полицијом. Дошла је полиција и одвезли су нас у болницу. И дете и мене.

Тражио сам да видим девојчицу, када су ми дете донели чисто, окупано, погледао сам је и пољубио и рекао "Лена, Емир је са тобом". Узели су ми дете и отишли.

После сам видео снимак, молио сам га, брате, немој то да радиш, и то ме коштало јер су људи извлачили из контекста и мислили да га подржавам.

Нермин ме је поново позвао и рекао: "Убићу и тебе, хињо, моли Бога да не налетим на тебе". Рекао сам му: "Реци ми где си, доћи ћу, упуцај ме" – рекао је између осталог Емир Џиновић.

(Аваз)

БОНУС ВИДЕО:

ЈЕЗИВ СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ - Камере забележиле тренутак када је Јоровић убијен у Алтини

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".