Полицајка из Градачца Џ. С. последњих дана суочава се са тешким оптужбама да је била у вези са Нермином Сулејмановићем, човеком који је у 11. августа убио троје људи у том граду, те да је управо она открила где се налази његова невенчана супруга Н.Х., коју је Сулејмановић брутално убио пред њиховом ћерком, преносећи све уживо на Инстаграму.

Полицајка тренутно није у Градачцу, већ се налази у иностранству на одмору, а данас би требало да се врати у домовину, пише Јутарњи лист.

Кад се врати, чека је дисциплински поступак, прети суспензија у ПУ Градачац где је запослена. Не само ако је одала Н., већ и ако се установи да је одржавала везу с особом из криминалног миљеа. Нермин Сулејмановић имао је дебели досије, вишеструко је осуђиван за насилничко понашање и угрожавање сигурности, пријављиван је због насиља у породици и за покушај убиства. Више година провео је у затвору у Зеници.

Протеклих дана Џ. С. се није оглашавала, а када је "Јутарњи" покушао да ступи у контакт са њом, упутила их је на свог адвоката Бакира Хећимовића.

Он тврди да његова клијенткиња не само да није одала скровиште жене, него да није имала никакве везе, посебно не љубавне, с Нермином Сулејмановићем.

"Оно што вам могу рећи је да моја брањеница, није имала никакав контакт с особом која је извршила ова тешка кривична дела нити је имала било каква сазнања о томе где се налазила особа страдала у овом догађају. Истражни органи Тузланског кантона у сарадњи са тужилаштвом спроводе истрагу против Џенане, али знамо да нема никаквих индиција да је она имала било какву везу с убицом. Полицијска је службеница у Градачцу, место је мало и свако сваког зна па је тако познато и да је она узорна службеница против које никад досад није споведен дисциплински поступак. Тврдимо да она није никоме дала никакве информације о жртви, нити је, уосталом, она била распоређена на радно место где би располагала таквим подацима",  рекао је за тај лист адвокат Хећимовић.

Иначе, Џ. С. се суочава са јаким оптужбама, а многи је чак и вређају на друштвеним мрежама. Њен адвокат каже да поједини у коментарима позивају на линч његове клијенткиње. 

"Све је то неосновано до тренутка док не буде барем индикативних доказа да је уопште имала контакт са Сулејмановићем. Пишу и да је побегла у Италију, међутим она је на годишњем одмору и 16. августа ће се редовно јавити у своју Полицијску станицу Градачац и редовно наставити са својим задацима. Ако се успостави да Џ. није имала никакве везе са убицом, покренућемо низ тужби у њеном интересу", каже адвокат.

Како додаје, велико је питање и да ли Џ. С. уопште може да се врати у Градачац јер је то опасно.

"Мојој се брањеници прети животом и рано ујутру ћу контактирати Тужилаштво тузланског кантона и затражити да добије заштиту 24 сата и то од стране припадника Државне агенције за истрагу и заштиту и то све док се не утврди је ли она за било што одговорна што јој се ставља на терет. Њен живот је у овом тренутку угрожен", рекао је адвокат.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".