Постоје две врсте људи: они који се буде раном зором и они који би могли до поднева да спавају и да се излежавају. Зависи све како коме прија. Ипак, рано устајање има већих предности, јер осим што ћете имаћи већи део дана да искористите, исто тако то доноси бенефите и вашем организму. У наставку се налазе савети зашто би требало одмах то да усвојите и видећете да ће вам се живот променити.

Како да то постигнете?

Имајте јаку жељу

Немојте устајати у пет ујутру јер вам други говоре да то раде. Поставите специфичне циљеве не само о томе шта желите да радите током тих јутарњих сати, вец́ и о резултатима које желите да постигнете за недељу, месец или годину.

Фото: Профимедиа

 

 

Направите план вече пре

Сада када знате резултате које желите, дефинишите мини-кораке које треба да предузмете. Поставите циљеве за јутарњу рутину из снова. Шта бисте желели да постигнете током тих раних сати? Можда бисте вежбали или гледали излазак сунца, попили кафу на миру или једноставно пустили мисли да вам лутају, пише „Хм хм“.

Идите у кревет чим се осетите уморно

Наравно, ако желите да се пробудите у пет, морац́ете да одете у кревет око 21.00 или 21.30 да бисте се довољно наспавали. Али на почетку нец́ете моц́и да одете у кревет овако рано. Немојте гледати телевизор или бити на телефону јер вас те ствари држе дуже будним. Ставите на режим рада у авиону око сат времена пре него што заспите. Напишите план за наредни дан, истуширајте се и намажите лосион, а затим читајте најдосаднију књигу. Заспаћете брже него што ћете схватити.

Фото: Профимедиа

 

 

Немојте одлагати

Када чујете аларм, или одмах устаните или наставите да спавате даље али никако га не одлажите. Губите време и енергију јер вас та микро „дремања“ само још више умарају.

Учините нешто што вас радује

Омиљена кафа може бити мала награда која ц́е вас навести да постанете јутарња особа. Немојте се борити против тога. Почастите се и уживајте у овом времену јер ви то заслужујете.

Фото: Профимедиа

 

 

Пустите музику и дубоко дишите

Ове ствари ц́е се побринути да заиста останете будни тих првих дана.

Не дремајте поподне

Није необично да се осећате уморно првих пар дана док се не навикнете што ће вас навести да одете у кревет после ручка. Ово је прихватљиво ако имате малу бебу или дете јер користите сваку прилику да се наспавате, али пробајте да то не чините већ да изгурате цео дан без спавање.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".