Губитак тежине не мора да буде тежак процес или пун строгих ограничења. Одабир праве хране може бити кључ за сагоревање масти у пределу стомака и постизање жељене тежине. Дакле, процес неће бити тежак, а одржаћете своје резултате на дужи рок. На крају крајева, ради се о равнотежи.

Избор праве хране може играти значајну улогу за мршављење у пределу стомака. Ових седам намирница које сагоревају масти не само да вам помажу да смршате, већ и подржавају опште здравље вашег тела. Укључујући ове намирнице у своју свакодневну исхрану, можете постићи видљиве резултате на здрав и одржив начин.

1. Овас

Овас је храна богата растворљивим влакнима, која помажу у контроли апетита и одржавању стабилног нивоа енергије током дана. Конзумирање овсених пахуљица ујутру може стимулисати сагоревање масти и дуже задржати осећај ситости. Такође, овас регулише ниво инсулина.

Фото: Профимедиа

 

 

2. Авокадо

Авокадо је одличан извор здравих масти, попут масних киселина. Ове масти не само да подржавају битне ћелијске функције, већ и убрзавају метаболизам и сагоревање масти. Додајте авокадо у салате или га користите као основу за укусни гвакамоле сос.

3. Пилеће месо

Протеини су неопходни за одржавање мишићне масе и стимулисање метаболизма. Пилеће месо, посебно бело, одличан је извор протеина са ниским садржајем масти. Редовна конзумација пилећег меса помаже у изградњи мишићне масе и, имплицитно, сагоревању масти.

4. Киноа

Угљени хидрати су неопходни за обезбеђивање енергије, а избор правих је пресудан. Киноа, сложени угљени хидрат, постепено ослобађа енергију и подржава метаболизам. Поред тога, киноа садржи комплетне протеине, што је чини одличном опцијом за вегетаријанце или вегане.

Фото: Профимедиа

 

 

5. Зелено лиснато поврће

Спанаћ, зелена салата и друго зелено лиснато поврће богати су есенцијалним хранљивим материјама и влакнима. Ове намирнице имају низак калоријски унос, али су богате супстанцама које подржавају сагоревање масти и смањују апетит. Тако можете конзумирати велику количину и постићи свој ниво ситости.

6. Јабуке

Јабуке су укусна ужина пуна влакана, која помаже у контроли апетита и одржавању телесне тежине. Редовна конзумација јабука може помоћи у смањењу укупне потрошње калорија и подржати процес губитка тежине.

7. Ђумбир

Ђумбир има антиинфламаторна својства и може стимулисати метаболизам, помажући у сагоревању масти. Можете додати свеж ђумбир у чајеве или храну да бисте имали користи од његовог благотворног дејства на здравље.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".