Случај је руководиоцу пријавила радница на одржавању чистоће која је случајно закачила постављени уређај, а припадници Сектора криминалистичке полиције МУП-а БПК Горажде су након краће истраге ухапсили Човчића.

Осумњичени је приведен у просторије Сектора криминалистичке полиције МУП-а БПК Горажде где је задржан у притвору 24 сата.

Аваз наводи да је Човчић, који се бави уградњом грејних уређаја и радијатора, постављао скривене камере и у тоалетима приватних кућа у којим је радио. Сада се утврђује о колико се објеката ради.

Тужилаштво у овом случају није тражило одређивање мере притвора јер су прикупљени сви докази, а осумњичени је у присуству адвоката признао извршење кривичног дела тврдећи да снимци нису били предмет даље дистрибуције.

- Вештачењем ће бити утврђено да ли је било дистрибуције тих снимака и какве су природе. Од тога зависи хоће ли се евентуално мењати квалификација кривичног дела. За кривично дело неовлашћеног оптичког снимања запрећена је новчана казна или казна затвора у трајању до три године - прецизирао је кантонални тужилац Предраг Голубовић.

БОНУС ВИДЕО:

КРВАВА ТУЧА У РОЖАЈАМА: Ножем повређене три, ухапшене две особе

(Аваз)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".