Наша атлетска звезда је веома смирено, без икакве еуфорије, дочекала најсвечанији тренутак у животу, мирно је и одлушала химну "Боже правде", али отприлике када је у инструменталном извођењу на ред дошао рефрен, око јој је засузило.

Како и не би, када је целог живота тренирала баш за овај моменат, у коме је и званично постала најбоља на планети, на атлетском надметању на отвореном.

 

 

Када се химна завршила, Ивана се прекрстила, захваливши се тако Богу на томе што је прегрмела сва искушења и свој таленат толико умножила, да је достигла највише што један атлетичар може да учини - од данас је светска шампионка.

А сад - Париз 2024!

Подсетимо, Иванини изврсни скокови у врло узбудљивом финалу шампионата планете, ког сте могли да пратите уживо на порталу "Новости", обезбедили су јој и учешће на наредним Олимпијским играма.

"Париз 2024" је био "резервисан" за оне који скоче 6,86 метара или више, а Ивана Вулета је то двапут надмашила у свом походу на злато.

Тако ће она пети пут наступити на Олимпијским играма (деби је имала 2008. у Пекингу), а први пут тамо неће бити као Ивана Шпановић, већ са презименом које има откако је у браку.

У Пекингу је била 30, потом 2012. у Лондону 10. на тадашњим олимпијским играма, затим 2016. у Рио де Жанеиру трећа, а 2021. у Токију четврта.

БОНУС ВИДЕО:

ИВАНА ВУЛЕТА НАКОН СВЕТСКОГ ЗЛАТА: Толико дуго машташ и сањаш, али увек недостаје нешто

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".