Срећом, дани кад сте морали користити додатне апликације за обраду фотки коначно су ствар прошлости захваљујући великом ажурирању WхатсАппа.

Слање фотки у ХД квалитету

Марк Зукеберг, извршни директор WхатсАппове матичне фирме Мета, објавио је да сада можете слати фотографије на WхатсАппу у ХД квалитету.

Зукеберг је поделио вест на својој Фејсбук страници објавивши видео који показује како нова функција ради.

Све што треба да урадите је да отворите апликацију WхатсАпп и додирнути разговор у којем желите послати ХД фотографију. Додирните симбол "+" у доњем левом углу екрана, а затим одаберите "Фото и видео".

Након што одаберете фотографију коју желите поделити, требали бисте видети нову ХД опцију. Одаберите је, а затим додирните икону плаве стрелице у доњем десном углу и фотографија ће се послати у ХД-у.

Остаје и стандардна опција

"Како бисмо осигурали да дељење фотографија путем WхатсАппа остане брзо и поуздано, стандардни квалитет ће и даље бити задата опција за слање фотографија", објаснили су из WхатсАппа.

"Ако примите фотографију када имате слабу пропусност везе, можете одабрати желите ли задржати стандардну верзију или је надоградити на ХД", додали су.

Као и увек, ове ће фотографије бити заштићене WхатсАпповом енд-то-енд енкрипцијом која осигурава да само ви и особа с којом комуницирате можете видети ХД фотографију.

ХД фотографије се уводе глобално током следећих неколико недеља, а ускоро ће доћи и ХД видеозаписи.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: